Tegen 2017 gaat je batterij twee keer zo lang mee

Een nieuw type lithium-batterij dat dubbel zo lang zal meegaan als huidige batterijen zal waarschijnlijk vanaf 2017 beschikbaar zijn in smartphones.

Batterijlading

Nieuwe batterijenZo goed als iedere smartphone, smartwatch en zelfs tablet dat we testen heeft één groot minpunt: zijn accu. Hoe je het ook draait of keert, dit blijft de zwakste schakel van mobiele technologie. Met een beetje geluk kun je bij gemiddeld gebruik tot 2 dagen uit je smartphone halen. Met heel veel geluk, en heel weinig gebruik, kun je hier misschien zelfs 5 dagen van maken. Vanaf dat je je mobiele toestel echt gebruikt, dan weet je dat je het apparaat in kwestie minimum 1 keer om de twee dagen moet opladen. En soms zelfs meerdere keren per dag.

Tegenwoordig zijn er wel mogelijkheden om je smartphone, bijvoorbeeld, heel snel op te laden. Maar dit neemt niet weg dat de korte accuduur van onze geliefde toestellen een minpunt blijft. Als we heel eerlijk zijn, dan willen we onze smartphones het liefst zo weinig mogelijk aan de lader hangen.

Nieuwe technologie

Onderzoekers zijn reeds een tijd bezig met het onderzoeken van een nieuwe soort batterijen: lithium-metaal batterijen. Wat deze nieuwe batterijen zo bijzonder maakt is dat ze eenzelfde hoeveelheid energie opslagen in een ‘halve cel’ als het geval is bij gewone lithium-ion batterijen. Hierdoor kun je dus met een lithium-metaal batterij die even groot is als een lithium-ion batterij dubbel zo lang doorgaan op één laadbeurt.

Binnenkort beschikbaar

iPhone SEHet bedrijf dat (mede) verantwoordelijk is voor de nieuwe generatie batterijen hoopt tegen november 2016 batterijen te kunnen maken voor drones. Tegen 2017 willen ze hetzelfde beginnen doen voor smartphones en andere draagbare producten.

Zowel goed als slecht

Dat er gewerkt wordt aan deze nieuwe technologie voor batterijen kun je zowel positief als negatief bekijken. Positief is dat je waarschijnlijker langer met je smartphone zal kunnen doen op één laadbeurt. Maar het negatieve aan het hele verhaal is dat bedrijven, zoals bijvoorbeeld Apple, de nieuwe batterijen kunnen zien als een kans om hun smartphones nog dunner te maken. Voor smartwatches zien we wel vooral positieve mogelijkheden. Hoe dan ook, bij All About Phones kijken we er wel naar uit deze nieuwe batterijen terug te vinden in smartphone. Wat vinden jullie ervan?

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. sander -

    Had zo’n accu graag gezien in men oneplus 3😇 vind de accu duur op cyanogen mod 13 snapshot prima maar camera app is beroerd daarom maar weer terug naar oxygenos en dan is de accu net aan voor mij

LG G6 LG G7

Geen compromis: eerste details LG G7 duiken op lees verder

Samsung Galaxy C10

Renders tonen Samsung’s eerste smartphone met dubbele camera lees verder

OnePlus 5

Korting op de OnePlus 5: OnePlus start referral systeem lees verder

LG V30

Dit is de LG V30: de terugkeer van de uitschuifbare smartphone lees verder

iPhone vergrendelscherm

Vijf iPhone trucs die je niet allemaal kent lees verder

iPhone 8

Publicatie bevestigt meest interessante features van iPhone 8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters