Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie

Apple lijkt tegen wat problemen te zijn opgelopen met betrekking tot de connectiviteit van de nieuwe iPhones. Het ziet ernaar uit dat de toestellen een lagere verbindingssnelheid zullen hebben dan concurrerende smartphones van andere merken. Dit heeft te maken met deadline problemen van één van de modem leveranciers.

Intel chip niet op tijd klaar

Apple vertrouwt voor de levering van de modem chips op Qualcomm en Intel. Met Qualcomm is er geen probleem. Deze heeft een chip paraat die een snelheid van 1GB per seconde ondersteunt. Het probleem zit hem bij Intel.

Hoewel het bedrijf bezig is met een chip die dezelfde snelheidsoverdracht ondersteunt, zal deze niet op tijd klaar zijn voor de aankomende iPhone modellen. Deze zouden in september al onthuld moeten worden.

iPhone 8 ontwerp

Slechts één leverancier gebruiken kan moeilijkheden opleveren

Apple zou er natuurlijk gewoon voor kiezen om in dit geval alleen Qualcomm chips te gebruiken. Het bedrijf is om verschillende redenen echter niet zo happig om maar één leverancier voor de chips te gebruiken en heeft er meestal twee. Ten eerste is het met twee leveranciers nog mogelijk om ze tegen elkaar uit te spelen en te onderhandelen over de prijzen.

Een voor ons belangrijkere reden is dat op deze manier de toestellen minder kans hebben om vertragingen op te lopen. Wanneer er maar één leverancier voor handen is kan het problematisch worden wanneer het bedrijf moeilijkheden heeft met de levering.

Intel modem chips problemen met levering

Snelheid Qualcomm modem beperken?

Ook vorig jaar gebruikte Apple chips van zowel Intel als Qualcomm voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Toen werd ervoor gekozen om de snellere Qualcomm modems in snelheid te beperken, zodat ze op gelijke voet stonden met die van Intel.

Mogelijk zal Apple ervoor kiezen deze strategie ook dit jaar toe te passen. In de VS zou het bedrijf dan wel tegen problemen aan kunnen lopen in verband met de geplande netwerk updates van de mobiele providers.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters