Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie

Apple lijkt tegen wat problemen te zijn opgelopen met betrekking tot de connectiviteit van de nieuwe iPhones. Het ziet ernaar uit dat de toestellen een lagere verbindingssnelheid zullen hebben dan concurrerende smartphones van andere merken. Dit heeft te maken met deadline problemen van één van de modem leveranciers.

Intel chip niet op tijd klaar

Apple vertrouwt voor de levering van de modem chips op Qualcomm en Intel. Met Qualcomm is er geen probleem. Deze heeft een chip paraat die een snelheid van 1GB per seconde ondersteunt. Het probleem zit hem bij Intel.

Hoewel het bedrijf bezig is met een chip die dezelfde snelheidsoverdracht ondersteunt, zal deze niet op tijd klaar zijn voor de aankomende iPhone modellen. Deze zouden in september al onthuld moeten worden.

iPhone 8 ontwerp

Slechts één leverancier gebruiken kan moeilijkheden opleveren

Apple zou er natuurlijk gewoon voor kiezen om in dit geval alleen Qualcomm chips te gebruiken. Het bedrijf is om verschillende redenen echter niet zo happig om maar één leverancier voor de chips te gebruiken en heeft er meestal twee. Ten eerste is het met twee leveranciers nog mogelijk om ze tegen elkaar uit te spelen en te onderhandelen over de prijzen.

Een voor ons belangrijkere reden is dat op deze manier de toestellen minder kans hebben om vertragingen op te lopen. Wanneer er maar één leverancier voor handen is kan het problematisch worden wanneer het bedrijf moeilijkheden heeft met de levering.

Intel modem chips problemen met levering

Snelheid Qualcomm modem beperken?

Ook vorig jaar gebruikte Apple chips van zowel Intel als Qualcomm voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Toen werd ervoor gekozen om de snellere Qualcomm modems in snelheid te beperken, zodat ze op gelijke voet stonden met die van Intel.

Mogelijk zal Apple ervoor kiezen deze strategie ook dit jaar toe te passen. In de VS zou het bedrijf dan wel tegen problemen aan kunnen lopen in verband met de geplande netwerk updates van de mobiele providers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Nokia 9 render

Fabriek lekt renders Nokia 9: premium Android smartphone lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters