‘Vijf dingen die we weten over de iPhones van volgend jaar’

Het is nog niet zo lang geleden dat de iPhone X uitkwam, maar de ogen zijn vol enthousiasme alweer gericht op de 2018 iPhones. Verschillende, in het verleden betrouwbaar gebleken, bronnen hebben zich uitgelaten over wat we allemaal wel niet van de toestellen kunnen verwachten. Apple zou met drie toestellen komen, welke waarschijnlijk onder de namen iPhone 9, iPhone Xs en iPhone Xs Plus zullen gaan. Dit is echter nog niet zeker en Apple zou ook bijvoorbeeld voor iPhone XI toestellen kunnen kiezen. Dit is in ieder geval wat we van de smartphones verwachten.

Overal inhammen

De iPhone X kreeg dit jaar veel kritiek over de opvallende inham aan de bovenkant van het display, maar het lijkt erop dat we gewoon moeten leren leven met het vreemde beestje. Het lijkt er zelfs sterk op dat alle 2018 iPhones uitgerust zullen worden met de zogenaamde “notch”. Hierin zouden alle toestellen uitgerust moeten zijn met de geavanceerde TrueDepth camera om het toestel te ontgrendelen met Face ID. Eind volgend jaar zullen we dus waarschijnlijk overspoeld worden met animoji’s, wat alleen maar leuk is. De displays van de toestellen zouden voor de rest 5.8 inch, 6.1 inch en 6.46 inch groot zijn. En om mensen tegemoet te komen met de prijs, zou de iPhone 9 mogelijk uitgerust worden met een LCD display, zodat het toestel want minder duur uitvalt dan zijn broertjes met een OLED display.

Apple iPhone X Plus 2018

Dubbele camera’s

Waar het internet vol is over de inhammen van volgend jaar, is er nog niet veel bekend over de mogelijke dubbele camera’s aan de achterkant. We kunnen in ieder geval verwachten dat de camera’s waarschijnlijk een kleine specificatie boost zullen krijgen en dat de iPhone Xs en Xs Plus afkijken bij de huidige dubbele camera van de iPhone X met optische beeldstabilisatie op beide lenzen. De iPhone 9 zou mogelijk weer af kunnen kijken bij de dubbele camera van de iPhone 8 Plus.

iphone x 2018

Efficiëntere chipset

Dit jaar zagen we Apple’s Bionic A11 chip verschijnen en volgens de berichten zou Apple er volgend jaar klaar voor zijn om massaal een nieuwe chip te produceren, gebouwd op een 7nm proces. Daarmee zal Apple hoogstwaarschijnlijk de enige smartphonemaker worden met een 7nm chip. Samsung zou volgend jaar voor de Galaxy S9 toestellen gaan voor tweede generatie 10nm chipsets, zoals de Snapdragon 845 en Exynos 9810.

Geen Qualcomm modem

Naast een zeer efficiënte chipset, verwachten we ook een glorieus snelle modem in het toestel. Qualcomm is hierin meestal “the one to beat” en eerder dit jaar presenteerde het bedrijf de nieuwe X20 modem, waarmee snelheden tot 1,2Gbs mogelijk zouden zijn. Apple en Qualcomm zijn echter op het moment niet zo close meer en zijn hard bezig met elkaar over en weer aan te klagen voor patentschendingen. Als de situatie onveranderd blijft, zal Apple waarschijnlijk ervoor kiezen om volgend jaar alleen voor Intel modems te gaan. De iPhone maker zou met Intel samenwerken aan nieuwe 5G LTE modems voor de nieuwe iPhones, welke de snelheden van de X20 zouden moeten evenaren of misschien zelfs overtreffen.

Qualcomm X20 modem

2018 iPhones met langere batterijlevensduur

Er waren al veel geruchten over en uiteindelijk werd de iPhone X inderdaad uitgerust met een L-vormige batterij. Deze bestaat uit twee delen en het extra stukje, waardoor de batterij de L-vorm, krijgt geeft de batterij nog net 30 procent extra power. Ook volgend jaar worden er L-vormige batterijen bij de 2018 iPhones verwacht, maar dan wel als een geheel. Volgens de bekende KGI analist Ming Chi Kuo zou het 6.5 inch Plus model worden uitgerust met een 3300 tot 3400mAh batterij en het 6.1 inch groot toestel met een 2850 tot 2950mAh batterij. De batterij zelf zou wat beter werken dan zijn voorganger en met de efficiëntere chipset erbij zouden we zeker een langere batterijlevensduur mogen verachten. Dat is als Apple niet allerlei wilde dingen gaat doen, die extra aan de batterij slurpen.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters