In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen

Volgens het bedrijf Storedot zullen volgend jaar accu’s op de markt komen, welke binnen 5 minuten volledig opgeladen zouden zijn. De accu’s zouden begin volgend jaar massaal worden geproduceerd door twee Aziatische accu fabrikanten. Welke fabrikanten dit zijn en voor welke smartphone makers de accu’s bestemd zijn wordt in het Storedot bericht niet gedeeld.

Toch 5 minuten in plaats van 30 seconden

Hoewel 5 minuten een recordtijd is voor een accu om op te laden, lijkt het toch lang in vergelijking met eerdere claims van het Israëlische Storedot. In 2014 beweerde het bedrijf namelijk dat er accu’s zouden komen, welke binnen 30 seconden opgeladen zouden zijn. Hoe dan ook zou 5 minuten al een stuk beter zijn dan de oplaadtijden die we momenteel hebben. Zelfs met Quick Charge.

Organisch materiaal is de sleutel

De reden dat de nieuwe accu’s zo snel zouden kunnen opladen, zou komen doordat er organische materialen zijn gebruikt. Deze zouden voor snellere laadtijden zorgen dan de gebruikelijke zware materialen zoals Cadmium.

Smartphone makers willen niet experimenteren met accutechnologie

Hoewel snellere laadtijden voor de meeste mensen goed nieuws is, vindt Ben Wood van CCS Insight de claim twijfelachtig. Dit zou te maken hebben met het feit dat het over accutechnologie gaat. Volgens Wood zouden smartphonemakers na de problemen met de Samsung Galaxy Note 7 niet zo snel overstappen op een nieuwe technologie. In ieder geval niet zonder deze eerste uitgebreid te hebben onderzocht. Dus ook al zouden de accu’s volgend jaar inderdaad echt geproduceerd worden, is het alsnog niet zeker dat we ze zullen zien verschijnen in de nieuwste smartphones.

Smartphone opladen binnen 5 minuten

Volgend jaar zullen we zien of de batterijen inderdaad bestaan en aan zullen slaan. Als het aan de Nederlandse startup Trust Energy ligt gebruikt echter niemand meer batterijen. Hun doel is door middel van Light Energy de vervuilende batterijen helemaal af te schaffen.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters