Google Pixel 2 en Pixel 2 XL: prijzen, design en specificaties gelekt

De geruchtenmolen rondom de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL is flink op gang gekomen. Niet alleen de prijzen, maar ook de designs en specificaties zijn gelekt.

Google Pixel 2 XL: hogere prijzen

Het lijkt net alsof de geruchtenmolen rondom de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL netjes op de onthulling van de iPhone X heeft gewacht. Die hebben we namelijk net achter de rug, en ja hoor, opeens stroomt de gelekte informatie binnen.

Zo lekten insiders al de vermeende prijzen van de Pixel 2 XL. We hebben slecht nieuws voor je: ze worden iets duurder dan hun voorgangers. De Amerikaanse prijzen bedragen naar verluidt 849 dollar voor 64GB aan opslaggeheugen, en 949 dollar voor 128GB.

In principe valt dat mee, al helemaal als je de prijzen met die van Apple vergelijkt. Google gaat immers net zo goed een premium vlaggenschip met dunne schermranden afleveren. Dan hebben we het over de Google Pixel 2 XL.

Google Pixel vs Google Pixel XL
De Google Pixel XL van vorig jaar

Google Pixel 2: zelfde prijskaartjes

De Google Pixel 2 heeft een wat bescheidener design. De XL staat dus niet alleen voor een groter scherm, maar ook voor een andere prijsklasse. Je kunt het vergelijken met de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy Note 8, of de iPhone 8 en de iPhone X.

Daar staan ook wat zachtere prijzen tegenover. De Google Pixel 2 gaat waarschijnlijk 649 dollar kosten voor 64GB aan opslaggeheugen. Voor 128GB aan opslaggeheugen betalen ze in Amerika 749 dollar. Dit model wordt door HTC geproduceerd, terwijl LG de Pixel 2 XL voor zijn rekening neemt.

Renders gelekt en inknijpbaar frame

Het feest houdt niet op. Er zijn namelijk ook renders gelekt van de Google Pixel 2. We zien het toestel in Just Black, Clearly White en Kinda Blue. Helaas zijn alleen de achterkanten te zien, die doen denken aan de Pixels van vorig jaar.

Naast de designs lijken de Pixel 2 en Pixel 2 XL waarschijnlijk sterk op elkaar. Je kunt bij beide modellen rekenen op de Snapdragon 835, 4GB aan werkgeheugen en dezelfde high-end camera’s. Vorig jaar wist Google de beste smartphonecamera af te leveren.

Google Pixel 2 Google Pixel 2

Ook een leuk extraatje: geruchten wijzen erop dat de toestellen een inknijpbaar frame krijgen. Precies, net zoals de HTC U11. Bij dat toestel worden er contextuele acties uitgevoerd wanneer je in de zijkanten knijpt. Lees daar meer over in onze review.

Google Pixel 2

Beide Pixels worden op 4 oktober onthuld, samen met een rits aan andere gadgets. Beide toestellen draaien natuurlijk op Android 8.0 Oreo. Benieuwd wanneer jouw smartphone de update ontvangt? Check dan ons complete overzicht.

Bron: Droid-life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters