3 nieuwe features die elke smartphone verdient in 2016

Ga jij in 2016 op zoek naar een nieuwe smartphone, en wil je iets echt innovatiefs zien? Dit zijn de drie features die we de komende maanden meer hopen te zien!

Nieuwe smartphones zijn stiekem best voorspelbaar. Elk nieuw vlaggenschip is net wat krachtiger, beter, mooier dan zijn voorganger. Grote upgrades zie je nog maar zelden, waardoor het soms lijkt alsof er vrijwel geen reden is om te upgraden. Wil je in 2016 een Galaxy S7 kopen of een ander vlaggenschip, dan is het wel zo mooi als er ook wat innovatie aanwezig is. Wij zetten drie van onze favoriete nieuwe technologietrends op een rijtje voor je, in de hoop dat meer fabrikanten er mee aan de slag gaan in de komende maanden.

Force Touch

Force Touch smartphoneMet Force Touch registreert je smartphone hoe hard je op het scherm drukt. Niet langer is elke druk hetzelfde: hoe jij je vingers gebruikt bepaalt wat er in beeld komt. Dat zorgt voor veel extra gebruiksgemak. In een navigatie-app kun je bijvoorbeeld direct de navigatie naar de ingdrukte locatie starten met een harde druk, terwijl een zachte druk enkel meer info biedt over die plek. Of wat dacht je van sneller doorspoelen in een video-app? Het gaat de wereld niet veranderen, maar is wel behoorlijk handig.

Apple was er als eerste bij met Force Touch. De fabrikant implenteeerde de technologie begin 2015 in de Apple Watch, en voorzag de iPhone 6S later in het jaar van het verbeterde 3D Touch. Huawei kondigde vol trots een versie van de Huawei P8 met Force Touch aan in september, maar die is nog altijd niet te koop. Als Samsung een beetje opschiet met de Galaxy S7, kunnen ze de eerste Android-fabrikant zijn met Force Touch-ondersteuning.

Stevige, waterdichte designs

Sony waterdichte smartphoneSamsung heeft in het verleden al een beetje geflirt met waterdichte designs. De Galaxy S5 was waterdicht, en het bedrijf produceert al een aantal jaren de Galaxy Xcover-serie. Maar om stevigheid nou een prioriteit te noemen van de Koreaanse fabrikant? De Galaxy S6, met zijn metalen en glazen behuizing, was behoorlijk kwetsbaar voor krassen. Water kon je ook maar beter uit de buurt houden.

Als we de geruchten mogen geloven lijkt de Galaxy S7 sterk op de Galaxy S6, dus we verwachten niet dat Samsung dit nieuwe vlaggenschip steviger heeft weten te maken. Maar wat zou het mooi zijn. Motorola bracht onlangs de Moto X Force uit, een Android-smartphone die niet alleen waterdicht is maar zelfs moeiteloos een val van meer dan een meter overleeft. Het glas is ontzettend stevig, waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken over krasjes

Irisscanner

Microsoft Lumia 950Vingerafdrukscanners zijn zó 2015. Begrijp ons niet verkeerd: de functionaliteit die ze beiden is uitstekend. Je kunt je telefoon een stuk sneller ontgrendelen, en bovendien biedt het betere beveiliging dan zo’n code van vier cijfers. We hopen dan ook dat elke high-end smartphone zo’n scanner krijgt, en het lijkt erop dat Samsung er voorlopig ook niet mee stopt. Zo biedt de fabrikant nog altijd een vingerafdrukscanner in de nieuwe Samsung Galaxy A5.

Maar dat betekent niet dat we niet nog meer beveilingsopties willen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een irisscanner? Microsoft stopte er laatst eentje in de Lumia 950, en andere fabrikanten zouden ze ook willen gebruiken. Een telefoon met een irisscanner hoef je niet eens aan te raken om te ontgrendelen. Je richt je oog op de selfiecamera, en de telefoon doet de rest van het werk. Als dat niet makkelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Touché -

    Mag ik het vreemd vinden dat Sony ongeveer als enige fabrikant nog stijlvolle, waterdichte telefoons op de markt brengt, maar juist Samsung aangehaald wordt bij dit kopje…?

  2. HansZ -

    Wat de Iris scanner betreft op de Lumia 950: Dit gaat niet via de selfiecamera, er is een apart oog hier voor. Ook moet je eerst de irisscanner activeren, dus het toestel wel degelijk aanraken (lees:activeren).

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters