31 Windows Mobile 6.5-telefoons in de planning voor dit jaar

In een interview met de nieuwsafdeling van The Carphone Warehouse heeft David Weeks, Product Manager van Windows Mobile, losgelaten dat er 31 Windows Mobile 6.5-telefoons in de planning staan voor dit jaar. Verder vertelde de man hoe hij Android ziet.

Windows Mobile 6.5

The Carphone Warehouse, de Engelse variant van The Phone House, heeft recentelijk Product Manager Windows Mobile bij Microsoft David Weeks geïnterviewd, waarbij de man vooral inging op de verhouding van Android ten opzichte van Windows Mobile en de toekomstige Windows Mobile-producten. Ten eerste wist de man te melden dat er dit jaar maar liefst 31 Windows Mobile 6.5-telefoons in de planning staan. De eerste toestellen hiervan zijn al bekend, zoals de HTC Touch Diamond2, de HTC Touch Pro2 en de Toshiba TG01. Van de 31 toestellen wereldwijd zullen er trouwens een stuk minder naar Nederland komen. Dat zullen er zo’n 15 tot 20 zijn.

Het volgende punt dat Weeks onder de aandacht bracht, was de kijk van Microsoft op Android, dé rijzende ster onder de mobiele besturingssystemen. Volgens Weeks is de positionering van de twee systemen anders: Windows Mobile is nog steeds erg zakelijk, terwijl Android meer op de normale consument gericht is. Android vormt nog geen bedreiging op dit punt. Weeks zei echter wel dat Microsoft zich met Windows Mobile 6,5 en het toekomstige Windows Mobile 7 steeds meer op de consumentenmarkt gaat richten.

Android is dus voor Windows Mobile niet zo’n bedreiging, maar dat wil volgens Weeks zeker niet zeggen dat Android geen rol van betekenis heeft op de smartphone-markt. Weeks vertelde dat momenteel vooral Symbian en BlackBerry last zullen hebben van Android. Samsung, Motorola, LG en Sony Ericsson proberen hier slim op in te spelen door binnenkort ook Android-telefoons uit te gaan brengen. Nokia houdt het vooralsnog op zijn eigen Symbian, dat nu nog het grootste besturingssysteem op deze wereld is.

Over de verkopen van de huidige Android-toestellen wist Weeks nog te melden dat hij deze in Engeland erg vindt tegenvallen. Er zijn in Engeland 100.000 G1’s verkocht, dat aantal had ongeveer vijf keer hoger moeten liggen gezien het bedrag dat in het toestel is geïnvesteerd. De Samsung Omnia alleen al heeft in Engeland meer exemplaren verkocht dan de G1 en dat wijst erop dat Windows Mobile niets te vrezen heeft volgens Weeks. Cijfers over de besturingssystemen in het algemeen tonen echter wel dat Windows Mobile krimpt en Android fors groeit en ook veel reviewers zijn het erover eens dat Windows Mobile niet met de tijd meegaat, dus misschien is het toch wat minder rooskleurig dan hoe Weeks het ziet.

HTC Touch Diamond2

 

HTC Touch Pro2

 

HTC Magic vs T-Mobile G1 open

 

Bron: Carphone Warehouse news

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters