31 Windows Mobile 6.5-telefoons in de planning voor dit jaar

In een interview met de nieuwsafdeling van The Carphone Warehouse heeft David Weeks, Product Manager van Windows Mobile, losgelaten dat er 31 Windows Mobile 6.5-telefoons in de planning staan voor dit jaar. Verder vertelde de man hoe hij Android ziet.

Windows Mobile 6.5

The Carphone Warehouse, de Engelse variant van The Phone House, heeft recentelijk Product Manager Windows Mobile bij Microsoft David Weeks geïnterviewd, waarbij de man vooral inging op de verhouding van Android ten opzichte van Windows Mobile en de toekomstige Windows Mobile-producten. Ten eerste wist de man te melden dat er dit jaar maar liefst 31 Windows Mobile 6.5-telefoons in de planning staan. De eerste toestellen hiervan zijn al bekend, zoals de HTC Touch Diamond2, de HTC Touch Pro2 en de Toshiba TG01. Van de 31 toestellen wereldwijd zullen er trouwens een stuk minder naar Nederland komen. Dat zullen er zo’n 15 tot 20 zijn.

Het volgende punt dat Weeks onder de aandacht bracht, was de kijk van Microsoft op Android, dé rijzende ster onder de mobiele besturingssystemen. Volgens Weeks is de positionering van de twee systemen anders: Windows Mobile is nog steeds erg zakelijk, terwijl Android meer op de normale consument gericht is. Android vormt nog geen bedreiging op dit punt. Weeks zei echter wel dat Microsoft zich met Windows Mobile 6,5 en het toekomstige Windows Mobile 7 steeds meer op de consumentenmarkt gaat richten.

Android is dus voor Windows Mobile niet zo’n bedreiging, maar dat wil volgens Weeks zeker niet zeggen dat Android geen rol van betekenis heeft op de smartphone-markt. Weeks vertelde dat momenteel vooral Symbian en BlackBerry last zullen hebben van Android. Samsung, Motorola, LG en Sony Ericsson proberen hier slim op in te spelen door binnenkort ook Android-telefoons uit te gaan brengen. Nokia houdt het vooralsnog op zijn eigen Symbian, dat nu nog het grootste besturingssysteem op deze wereld is.

Over de verkopen van de huidige Android-toestellen wist Weeks nog te melden dat hij deze in Engeland erg vindt tegenvallen. Er zijn in Engeland 100.000 G1’s verkocht, dat aantal had ongeveer vijf keer hoger moeten liggen gezien het bedrag dat in het toestel is geïnvesteerd. De Samsung Omnia alleen al heeft in Engeland meer exemplaren verkocht dan de G1 en dat wijst erop dat Windows Mobile niets te vrezen heeft volgens Weeks. Cijfers over de besturingssystemen in het algemeen tonen echter wel dat Windows Mobile krimpt en Android fors groeit en ook veel reviewers zijn het erover eens dat Windows Mobile niet met de tijd meegaat, dus misschien is het toch wat minder rooskleurig dan hoe Weeks het ziet.

HTC Touch Diamond2

 

HTC Touch Pro2

 

HTC Magic vs T-Mobile G1 open

 

Bron: Carphone Warehouse news

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters