360 graden video’s maken met Samsung Gear 360

Samsung komt met een camera waarmee je 360 graden-foto’s en -video’s kunt maken, de Samsung Gear 360. Dit werd bekend gemaakt op het Mobile World Congress.

Samsung Gear 360

De Samsung Gear 360 heeft een dubbele 15-megapixelcamera en zijn beide voorzien van een fisheye-lens. Door deze dubbele camera kun je 360 graden video’s en foto’s maken met een resolutie van 3840×1920 pixels, net als foto’s in 30 megapixel. De Gear 360 heeft een bright lens F2.0, om in elke situatie kwalitatief goede foto’s te maken. Zelfs met weinig licht.

Naast de foto- en filmfunctie heeft de camera een timelapsmodus en een looping videomodus. Er zit een micro sd-ingang in voor kaarten tot en met 128 GB.Volgens de IP53-standaard is de camera water- en stofdicht. De camera is voorzien van een NFC, wifi, Bluetooth en een usb-aansluiting.  Gebruikers krijgen controle over scherpte-instellingen, hdr, belichtingen, witbalans, ISO-waarde en ze kunnen ook een windfilter inschakelen. Het gewicht van de camera is 153 gram en dit is inclusief batterij. De batterij heeft een capaciteit van 1350mAH. De camera meet 66,7 bij 56,2 en 60 millimeter.

De camera is een compact en bolvormige ontwerp dat wordt geleverd met een gebruiksvriendelijk statief. Naast deze accessoire heeft de Samsung Gear 360 nog meer accessoires zoals een bevestigingssysteem.

Real-time opnames

Als je de Samsung Gear 360 synchroniseert met de Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S6. Galaxy S6, Galaxy S6 Edge en Galaxy S6 Edge+, door gebruik te maken van de Gear 360-app, kan je real-time de opnames zien op de smartphone. Je kunt beelden direct zien, opslaan of delen via Facebook, YouTube en Google Street View. Met de Samsung Gear VR kan je de 360 graden beelden real-time bekijken.

De Samsung Gear 360 is in het tweede kwartaal van 2016 beschikbaar in Nederland en heeft een verkoopprijs van 419 euro.

 

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters