3G iPhone chip onthuld?

Developers hebben de 2.0 beta firmware onderzocht van de iPhone en daarin zat een code voor een 3G chip. Inmiddels is de chip achterhaald en zijn ze er bijna over uit dat ze chip in de iPhone zal worden verwerkt.

Hacker Zibri van het unlocktool ZiPhone heeft in de iPhone SDK Beta 3 een aanwijzing gevonden dat Apple een toekomstige 3G chipset van Infineon gaat gebruiken. In de code is een verwijzing naar S-GOLD3 te vinden, een opvolger van de huidige S-GOLD2 die nu in de iPhone wordt gebruikt maar geen 3G ondersteunt. De S-GOLD3 kan HSDPA categorie 8 aan, met een maximale downloadsnelheid van 7,2 Mbps. Ook is het mogelijk om ingebouwde camera’s met een hogere resolutie te gebruiken (tot 5 megapixel), een tweemaal snellere SD/MMC-interface en hardwareversnelling voor MPEG/H.263 en videotelefonie.

Het is niet zeker of Apple gebruik gaat maken van alle mogelijkheden die Infineon’s S-GOLD3 te bieden heeft: zo zou het verrassend zijn als Apple de volgende generatie iPhone gaat uitrusten met een geheugenkaartslot. Maar het feit dat HSDPA en mogelijk ook een hogere cameraresolutie worden ondersteund, is hiermee wel bevestigd.

s-gold3h-chip 
Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters