3G iPhone hoogstwaarschijnlijk in Juni

Apple zou in juni tijdens de World Wide Developer Conference een vernieuwde iPhone willen presenteren. Deze nieuwe versie van het apparaat zal over 3g- en gps-functionaliteit beschikken.

Het nieuwe model is volgens Engadget reeds beschikbaar voor een kleine groep testers. Het nieuwe model beschikt over 3g-functionaliteit en gps, functies waar concurrerende telefoons ook reeds over beschikken en waar al maanden om wordt gevraagd door iPhone-gebruikers. De achterkant van de nieuwe iPhone zal volgens de site niet langer van metaal zijn, maar van een glossy zwart plastic. De volumeknoppen zouden daarnaast van chroom zijn.

De 3g-iPhone zal vrijwel even groot zijn als het huidige model en ook aan de vorm verandert niets. Wel zal de smartphone iets dikker zijn dan het bestaande model. De beeldresolutie van deze nieuwe iPhone zal dezelfde zijn als die van de huidige iPhone-variant en de batterij zal nog steeds niet zelf vervangen kunnen worden.

Volgens verschillende analisten zal de nieuwe iPhone in juni op de markt komen. Shaw Wu, als analist werkzaam bij American Technology Research, vertelt dat Apple bezig is om zijn voorraden zo laag mogelijk te maken en te houden, wat er normaliter op wijst dat het bedrijf bezig is met een productupdate. De Wwdc-keynote zou het uitgelezen moment zijn om dit nieuwe product te presenteren, aldus Wu, die verder verwacht dat een kleine prijsverlaging doorgevoerd zal worden.

Citi-analisten Richard Gardner en Yeechang Lee doen er nog een schepje bovenop. Zij verwachten niet alleen dat Apple-baas Steve Jobs een nieuwe iPhone zal presenteren, maar ook dat een vernieuwde iPod en een Macbook-lijn zal worden voorgesteld. Gardner en Lee verwachten, evenals Wu, een prijsverlaging van het $399-model van vijftig tot honderd dollar.

Mocht Apple daadwerkelijk een 3g-telefoon in juni op de markt brengen, dan zal AT&T een zucht van verlichting slaken. Via de iPhone wordt namelijk gemiddeld per maand 100MB aan data via het Edge-netwerk verstookt, waar Blackberry-bezitters slechts op 10MB blijven hangen. AT&T zal zijn 3g-netwerk echter wel moeten uitbreiden, omdat het op dit moment alleen in de grote steden beschikbaar is.

20080403iphoneback 

Bron: Tweakers.net

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters