'3G standaard in tweederde van nieuwe generatie iPads'

De tijd begint te naderen dat Apple de opvolger van zijn bijzonder succesvolle iPad-tablet bekendmaakt. Op grond van gegevens van toeleveranciers van Apple kan alvast worden geconcludeerd dat bijna tweederde van de nieuwe generatie iPads van 3G wordt voorzien.

Apple iPad 3G

Analist Ming Chi Kuo van Concord Securities heeft het een en ander op een rijtje gezet na een ronde langs de Aziatische toeleveranciers van Apple. Hij meldt allereerst dat 3G-iPads straks zo’n beetje de standaard worden; 62 procent van de iPad II is van een 3G-chip voorzien. Dat cijfer geldt in ieder geval voor de eerste vijf miljoen iPads die worden gemaakt. De meestgebruikte 3G chip wordt het K94-model, gebaseerd op de HSPA standaard. 46 procent oftewel 2,3 miljoen van de nieuwe iPads zou die aan boord hebben.

Zestien procent van de eerste lading iPads, 800.000 stuks, zou de K95-variant voor Verizon en mogelijk nog andere cdma-telco’s bezitten, en bijna twee miljoen apparaten kunnen alleen op internet komen via WiFi.

Het is nog altijd onbekend wanneer Apple de nieuwe iPad gaat aankondigen. Vermoed wordt dat dit ergens volgende week zal zijn, maar je weet het maar nooit met geruchten rond Apple. Erg lang kan het niet meer duren, want een verslaggever van Reuters zag afgelopen woensdag een werkend prototype van de iPad II tijdens de lancering van iPad-krant The Daily, met als meest in het oog springende afwijking ten opzichte van de huidige iPad een camera aan de voorkant. Zowel News Corp (uitgever van The Daily) als Apple weigerden hierover elk commentaar.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters