'3G standaard in tweederde van nieuwe generatie iPads'

De tijd begint te naderen dat Apple de opvolger van zijn bijzonder succesvolle iPad-tablet bekendmaakt. Op grond van gegevens van toeleveranciers van Apple kan alvast worden geconcludeerd dat bijna tweederde van de nieuwe generatie iPads van 3G wordt voorzien.

Apple iPad 3G

Analist Ming Chi Kuo van Concord Securities heeft het een en ander op een rijtje gezet na een ronde langs de Aziatische toeleveranciers van Apple. Hij meldt allereerst dat 3G-iPads straks zo’n beetje de standaard worden; 62 procent van de iPad II is van een 3G-chip voorzien. Dat cijfer geldt in ieder geval voor de eerste vijf miljoen iPads die worden gemaakt. De meestgebruikte 3G chip wordt het K94-model, gebaseerd op de HSPA standaard. 46 procent oftewel 2,3 miljoen van de nieuwe iPads zou die aan boord hebben.

Zestien procent van de eerste lading iPads, 800.000 stuks, zou de K95-variant voor Verizon en mogelijk nog andere cdma-telco’s bezitten, en bijna twee miljoen apparaten kunnen alleen op internet komen via WiFi.

Het is nog altijd onbekend wanneer Apple de nieuwe iPad gaat aankondigen. Vermoed wordt dat dit ergens volgende week zal zijn, maar je weet het maar nooit met geruchten rond Apple. Erg lang kan het niet meer duren, want een verslaggever van Reuters zag afgelopen woensdag een werkend prototype van de iPad II tijdens de lancering van iPad-krant The Daily, met als meest in het oog springende afwijking ten opzichte van de huidige iPad een camera aan de voorkant. Zowel News Corp (uitgever van The Daily) als Apple weigerden hierover elk commentaar.

Bron: Electronista

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters