Vier HTC U11 features die je niet op de iPhone 7 of Galaxy S8 zult vinden

Afgelopen dinsdag presenteerde HTC het nieuwe vlaggenschip toestel van 2017. De HTC U11 ziet er indrukwekkend uit met afgerond glas en een spiegelachtige behuizing in verschillende diepe kleuren. Afgezien van het gelikte uiterlijk biedt het toestel een paar opties, die je niet zult vinden bij een Galaxy S8 of iPhone 7. Dit zijn de vier unieke HTC U11 features.

Drie verschillende assistenten

Waar de iPhone 7 en de Samsung Galaxy S8 zijn uitgerust met één assistent, heeft de HTC U11 een wat uitgebreider arsenaal aan virtuele assistenten. Uiteraard is het toestel uitgerust met de HTC Companion, maar daarnaast hebben gebruikers ook de mogelijkheid zich te beroepen op Google Assistant en Amazon’s Alexa. Met de Snapdragon 835 chipset is het voor het eerst mogelijk om assistenten op te roepen met twee woorden. Hier heeft HTC meteen gebruik van gemaakt. Met de woorden “ok Google” wordt Google Assistant uit zijn sluimer gewekt. Om gebruik te maken van Alexa is “Hey Alexa” genoeg.

HTC Companion

Edge Sense

Door de knijpen in de randen van het toestel kunnen bepaalde acties worden getriggerd. Hoewel sommige mensen van mening zijn dat deze nieuwe feature eigenlijk onzinnig, is het niet ondenkbaar dat het in sommige situaties handig kan zijn. Door te knijpen kan bijvoorbeeld de camera app worden geopend. Met een tweede squeeze wordt vervolgens een foto gemaakt. Dit is een stuk sneller dan eerst de app zelf te moeten openen vanaf het scherm om vervolgens op de juiste knop te moeten drukken.

HTC U11 Edge Sense

BoomSound speakers

Eén van de indrukwekkende HTC U11 features is de imponerende geluidskwaliteit. Waar de HTC 10 al kraakheldere muziek kon leveren, valt deze in het niet vergeleken met het geluid dat uit de U11 komt. Met de nieuwe BoomSound speakers produceert het nieuwe toestel meer volume dan bijna alle andere smartphones.

Daarnaast wordt het toestel ook geleverd met active noise cancellation headphones. Deze zijn uitgerust met sonar sensoren, waarmee de vorm van de gehoorbuis wordt geanalyseerd. Met deze informatie wordt het geluid geoptimaliseerd voor de desbetreffende vorm. Een andere handigheid van de headphones is dat ze meteen opgeladen worden via de USB-C poort van de telefoon.

HTC U11 features

Vier microfoons

Zodat de drie assistenten extra goed kunnen horen wat er gezegd wordt, is de U11 uitgerust met maar liefst vier microfoons. Eén microfoon is altijd actief en let op of de woorden worden gesproken om de assistenten wakker te maken. Daarna worden alle vier mics geactiveerd en bepalen waar de gebruiker is in relatie tot de telefoon. Hierop blijft de dichtstbijzijnde mic aan, terwijl de andere drie weer uit worden geschakeld. Dit gebeurt naadloos achter de schermen en zorgt voor de meest optimale ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. hansz -

    Als je moet gaan knijpen in een toestel om je foto te maken wordt het toestel ook meer bewogen, ben benieuwd wat voor foto’s dat gaan worden.

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

OnePlus 5 preview design

OnePlus biedt korting op de OnePlus 5 als je een oud toestel inruilt lees verder

Samsung Galaxy S8 design

Galaxy Note 8 poster toont locatie vingerafdrukscanner en dubbele camera lees verder

OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters