'4 miljoen exemplaren Nokia N8 verkocht'

Volgens geruchten heeft Nokia het afgelopen kwartaal ongeveer vier miljoen exemplaren van de N8 de deur uit weten te doen. Dat komt overeen met de totale verkopen van het toestel.

Nokia N8-00 piano

De problemen die er met de Nokia N8-00 zijn lijken weinig invloed te hebben op de prestaties van het toestel op de markt en ook het niet zo hippe Symbian lijkt het toestel evenmin parten te spelen. Nadat Nokia zelf bekendmaakte dat het voor de N8 een recordaantal pre-orders ontving, is het nu de beurt aan de geruchtenmolen. Enkele flarden die daarin kwamen beweren namelijk dat het toestel al vier miljoen keer over de toonbank is gegaan.

Hoewel dat niet zoveel is als bijvoorbeeld bij de Galaxy S of de iPhone het geval is, is het best een indrukwekkend aantal. En hoewel we het getal natuurlijk niet kunnen verifiëren, lijkt het wel aardig te kloppen met onze waarnemingen in de Nederlandse markt. Ook daar deed de Nokia N8 het namelijk niet slecht en ongeveer 1,5 procent van de toestellen die de afgelopen maanden in Nederland over de toonbank ging was een N8.

Bron: Unwired View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Arnoud -

  Disclaimer: net als Domipost review ik telefoons, zij het voor een andere site dan Allaboutphones (namelijk Tweakers.net).

  On topic: ik ben het wel redelijk eens met de kritiek die hier wordt geuit. Veel blogs en andere media hebben Symbian^3 afgeschreven voordat ze de N8 in handen hadden. Het ging zelfs zover dat Gizmodo de N8 niet wilde reviewen en een rant-post plaatste.

  Of de interface je bevalt, mag je zelf weten. Symbian^3 is nog wel altijd legacy, maar eigenlijk vind ik dat iPhone en Android ook wel een make-over kunnen gebruiken vanwege een ouderwets aandoende interface.

  Voor een hele grote groep mensen is Nokia nog altijd de meest logische en beste keuze. Nokia is bijvoorbeeld de enige met pentaband (!) 3g – en nog is het bereik uitstekend. Ik review nu een toestel met tri-band 3g en het bereik daarvan is veel minder goed.

  Ook op het gebied van accu en belkwaliteit is Nokia over het algemeen een goede keuzen. De camera van de N8 is imho ongeevenaard.

  Maar op sommige punten loopt Nokia aardig achter. De browser is minder, applicaties zijn er minder en zijn kwalitatief minder en de interface is minder goed aangepast op gebruik van de vinger. Over desktopsynchronisatie zal ik het niet eens hebben, want van Ovi Suite krijg ik altijd de neiging om mijn telefoon en pc uit het raam te mieteren.

  Neemt dus niet weg dat veel reviewers bevooroordeeld zijn over Nokia en om redenen die mij onbekend zijn Finse toestellen als minderwaardig zien. In de VS is dat logisch – Nokia stelt daar weinig voor en Apple en Google zijn Amerikaans, krijgen daarom voorrang – maar in NL moeten we oppassen dat de Amerikaanse lijn niet blind wordt gevolgd.
  Just my 2 cents.

  ps. Ik heb geen idee hoe het staat met Nokia-reviews op AllAboutPhones. Heb er een tijdje geen gelezen 🙂

  1. bartvuijk -

   Leuk dat je reageert.

   Reviews van de Nokia C7 en de C6-01 zijn hier niet zo lang geleden online gezet.

   De bouwkwaliteit van Nokiatoestellen is imho prima in orde, en Symbian heeft bij mij persoonlijk nog altijd een streepje voor, omdat ik voorloper Epoc nog ken van mijn superstabiele ouwe Psion 5.

   Maar Symbian legt het tegenwoordig toch wel af tegen Android en iOS. Vind ik. Ik las dit weekend een verhaal van een ex-Nokia werknemer die stelt dat Nokia niet van Symbian en Meego af zal stappen. Ondanks het opensource verhaal wil Nokia volgens hem de controle houden over de software, net als Apple over iOS. Tja. Of ze daarmee 2020 halen… :S

 2. lieverdje -

  Met belangstelling de bovenstaande discussie gelezen.

  Misschien is mijn eigen ervaring ook goed? Ik heb mijn N8 al vanaf de introductie in NL. Nog nooit zo'n briljant en prettig toestel gehad. Ik herken helemaal niets van welk negatief geluid dan ook. Het is mijns inziens vooral een kwestie van persoonlijke voorkeuren.
  Ik ken zelfs meerdere mensen die hun iPhone4 willen gaan inruilen voor een N8…….

 3. Hans -

  De meeste reviewers hebben alleen maar meer ervaring in het generaliseren van een platform (mode?), de Nokia N8 was bij de meesten al bij voorbaald negatief beoordeeld. Ik vond het overgens niet erg dat de Desire Z het begaf, kwam zelfs goed uit. HTC toestellen en Android is niet mijn ding, dit was een 2e poging. Opvallend dat ook iedereen bij de Desire Z schreef dat het mechanisme weleens zwak zou kunnen zijn en dat was nou juist niet het geval. Vreemd genoeg wordt er nooit over de nadelen van Android gesproken, want daar zijn er ook genoeg van.

  1. Dominick -

   Daar kan ik me wel enigszins in vinden, als je eenmaal een positieve/negatieve ervaring met een platform hebt dan ga je natuurlijk eigenlijk al met een vooroordeel op een toestel af, ook als reviewer. Maar ik denk wel dat als je het in de context ziet dan is dat misschien niet zo'n probleem. Bijvoorbeeld mijn eigen ervaring met Symbian over het algemeen is niet zo positief, maar de Nokia C6-01 vond ik een geweldig toestel, omdat het systeem daar WEL goed op thuishoort in mijn ogen. De gebruikservaring is wat minder, maar de features zijn prima en dat is ook wat je qua hardware ziet eigenlijk. Een HTC Wildfire of HTC Desire is qua functies bijna geen verschil, maar de Desire is gewoon qua gebruikservaring veel beter, en daar betaal je voor. Bij de N8 is dat nog wat anders vanwege zijn camera, maar als je bijvoorbeeld de C6-01 en de C7-00 naast elkaar legt, dan is er op beide vlakken nauwelijks verschil, en toch betaal je ervoor. Op zo'n toestel is Android dan beter op z'n plaats omdat dat wel die extra ervaring kan bieden, als je het mij vraagt.

 4. arend -

  Ik wilniet vervelend doen maar wel iets opmerken.Het gaat wel degelijk om de marketing van een merkhoe je toestelin de markt komt te liggen.Ben na jaren overgestapt op wat men zegt op dit moment het beste toestel wat er is.De Samsung Galaxy S.Maar zowelik als mijn vrouw moeten ondervinden dat dit toestel na 3 maanden gebruik en de nieuwste software erg traag is geworden.Er blijven steeds meer programma's hangen en zwarte schermen tot gevolg.Heb ook een N8 maar deze doet absoluut niet onder voor de Iphone en de Samsung.En zo gebruiksvriendelijk is het menu ook niet van beide concurenten.Het is puur wat je voorkeur heeft.Heb vrienden die klagen over hun Iphone en die willen maar al te graag weer terug op Nokia.Syncen van de Galaxy met outlook is ook een ramp en met Nokia niet.

  1. bartvuijk -

   Als je op Android overstapt, moet je eigenlijk al je activiteiten in de Google-cloud onderbrengen, anders erger je je rot met al die synchronisatiefouten. Ik heb dat gedaan en het bevalt me prima. Het is een keus die iedereen vrij staat, natuurlijk. 😉

 5. Pakhmedan Ashekan -

  De hierboven genoemde problemen zijn met name door het geruchtencircuit de wereld in geholpen of groter gemaakt dan ze in werkelijkheid zijn. De (on-)hipheid van S^3 wordt uiteindelijk door het publiek bepaald en niet door reviewers die elke nieuwe camera afmeten tegenover de laatste iPhone of Samsung. Maandenlang (zelfs voor de N8 verkrijgbaar was) heb ik moeten lezen hoe traag S^3 is en hoe onhandig de menustructuur. Op basis van vrijgegeven specs kon iedereen voorspellen dat de N8 traag zou zijn vanwege een lagere kloksnelheid ten opzichte van iPhone en Galaxy S. En de N8 zou rampzalig in het gebruik zijn doordat de batterij niet (eenvoudig) door de gebruiker is te verwijderen. Dit alles op basis van speculatie, wishful thinking, stemmingmakerij en persoonlijke voorkeur. Dat de N8 uiteindelijk een prima apparaat blijkt te zijn wordt duidelijk gemaakt door de verkoopcijfers.

  1. Dominick -

   Ben ik het niet mee eens. Natuurlijk is de interface van Symbian^3 persoonlijk en kun je hem ook wel handig vinden, maar over het algemeen, en niet alleen door reviewers, wordt hij als minder handig ervaren dan bij iOS of Android. Daarbij zijn er een aantal dingen die met Symbian^3 gewoon minder goed geregeld zijn dan met Android, zoals bijvoorbeeld de App Store of hoe makkelijk is om een foto op twitter, facebook en hyves te zetten vanuit een willekeurige applicatie. Of je daar waarde aan hecht moet je zelf weten natuurlijk, maar het is wel een feit dat het zo is.

   De problemen met toestellen die het begeven zijn ook zeker niet zomaar de wereld in geholpen. Het is moeilijk om te zeggen hoe groot ze zijn, maar het is wel een feit dat er ongewoon veel exemplaren van de N8 kapot gaan en teruggaan naar de winkel, dat heeft Nokia zelfs erkend.

   Verder speelt het zeker niet alleen een rol of het toestel goed is voor de verkoopcijfers. Als een toestel op papier goed is dan wordt hij sowieso al meer verkocht, door klanten die 'er in trappen' of door verkopers die geen echte ervaring met het toestel hebben en op papier zien dat hij goed is dus dat ook tegen de klant zeggen. Daarnaast is er nog zoiets als incentives voor verkopers waardoor ze een toestel eerder verkopen en veel klanten weten er helemaal niets van en luisteren naar de verkoper. Als een toestel dan niet bevalt komt hij soms terug, maar het vertaalt zich vooral door in de volgende toestelkeuze van een consument.

   Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat de N8 een slecht toestel is, maar wel dat hij op een aantal punten wel fouten heeft of minder is dan de concurrentie, vandaar ook dat het in het artikel even over de problemen gaat.

  2. Hans -

   @Pakhmedan Ashekan: Je hebt helemaal gelijk want met de Nederlandse edities van de N8 is niks aan de hand. Door alle stemmingmakerij blijkt het nogal moeilijk om nog iets positiefs over Nokia te schrijven. Ik heb de N8 sinds 2 weken en het klopt gewoon niet wat Dominopost ook beweerd. (toestel zeker 2 dagen in je bezit gehad?) het toestel functioneerd gewoon prima en de processor is voldoende snel. Ik heb 2 weken terug de HTC Desire Z, die spontaan overleed, ingeruild voor de N8 en geen spijt van. Ook door iedereen overhypt gereviewd, die HTC Desire Z. Uiteindelijk blijkt het niet meer dan een middenklasse toestel te zijn. De meeste reviewers praten elkaar alleen maar na en ik krijg sterk de indruk dat het tegenwoordig meer om sitebezoekers gaat dan een eerlijke manier van voorstelling. Daarnaast is het mode om Nokia de grond in te boren, ze kunnen niks goed meer doen. Nokia heeft allang gezegd dat het om een bepaalde beperkte
   serie ging maar iedereen blijft gewoon schrijven alsof alle N8 toestellen problemen hebben. Gelukkig maar dat er heel weinig mensen naar jullie luisteren.

   1. Dominick -

    Of misschien hebben de meeste reviewers heel wat meer ervaring met heel wat meer telefoons dan jij en komen ze tot dezelfde conclusie 😉

    Ik snap dat je het rot vind dat je Desire Z het begeven heeft en ik ben blij voor je dat je blij bent met je N8. En ik vind het ook prima dat je onze reviews niet waardeert, dan moet je ze vooral niet lezen. Maar generaliseren is ook in de mode 😉

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters