4000 consumenten kunnen LG G4 voor onthulling al uitproberen

LG presenteert op 28 april zijn nieuwe vlaggenschip, de G4. Niet lang daarna kan iedereen de smartphone kopen. 4000 consumenten in 15 landen hoeven niet tot 28 april te wachten: zij mogen voor de onthulling van de smartphone de G4 al gebruiken.

LG G4 uitproberen

Dit laat LG weten op zijn website. Dit uitprobeerprogramma is vandaag al gestart in Zuid-Korea. Binnen een paar dagen volgen ook de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Canada, Brazilië, India, China, Singapore, Japan, Indonesië, Hongkong, Mexico en Turkije.

Helaas geen Nederland, dus. In de andere landen kunnen mensen zich opgeven. Aan de hand van de moeite die ze via Facebook, Twitter of Weibo doen om de G4 al te mogen testen, kunnen klanten hun kansen vergroten om daadwerkelijk een van de 4000 smartphones te krijgen.

Deze mogen ze dan 30 dagen houden. De gelukkigen krijgen daarna verschillende opdrachten. Als ze die uitvoeren, kunnen ze nog een prijs winnen. Wat die prijs is, laat LG niet weten.

“De consumenten zijn onze beste fans”, luidt de open deur van Juno Cho, de topman van LG. “We denken dat dit een opwindende en unieke manier is om ons toptoestel van dit jaar dicht bij het publiek te krijgen. We leggen het succes van de LG G4 in handen van de consument omdat we denken dat zij de beste beoordelaars van een goede gebruikservaring zijn. Nog beter dan alleen benchmarktests.”

LG kondigt de G4 dus op 28 april aan. Inmiddels zijn er al persrenders van de smartphone verschenen en heeft LG bevestigd dat de smartphone een quad HD-display met een resolutie van 1440×2560 pixels krijgt die een formaat heeft van 5,5 inch.

Verder heeft de G4 waarschijnlijk de Snapdragon 808-processor. Deze chipset heeft zes kernen. Vier Cortex A53-kernen en twee Cortex A57-kernen. De Qualcomm-processor zou een maximale kloksnelheid hebben van 1,8GHz. LG kiest dus niet voor de Snapdragon 810-chipset. Opvallend, aangezien het die wel voor de G Flex 2 gebruikte. Waarschijnlijk kampt de Snapdragon 810 dus inderdaad met oververhittingsproblemen, die Samsung er ook van weerhield de processor te gebruiken.

Verder schiet de LG G4 waarschijnlijk foto’s in 13 en 8 megapixel en zou het scherm licht gebogen zijn. De navigatieknoppen bevinden zich aan de achterkant waardoor de randen rondom het scherm net als bij de G3 behoorlijk dun zouden zijn.

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters