40.000 Apple-klanten teken een petitie voor een duurzame iPhone 5 productie

Klanten van Apple zijn een petitie gestart om de productie van de iPhone 5 duurzaam te laten verlopen. 40.000 klanten eisen van de fabrikant dat de productie onder humane omstandigheden plaats zal vinden.

De petitie is inmiddels 40.000 keer ondertekend, zo weet The Register op te tekenen. Ontevreden klanten van Apple zijn de petitie gestart nadat de New York Times een groot artikel aan de werkomstandigheden in de Foxconn-fabrieken had geplaatst. In het artikel ging de krant in op het feit dat Apple bijzonder grote winsten maakt maar dat dit ten koste gaat van de Foxconn-medewerkers die onder zware omstandigheden de producten van Apple in elkaar moeten zetten.

In het artikel van de krant wordt een aantal medewerkers en ex-medewerkers van Apple geciteerd. Zij moesten toezien op de leveranciers van de fabrikant. De geciteerde medewerkers melden dat Apple weinig geeft om de arbeiders in de fabrieken en dat het alleen om grotere winsten draait bij de fabrikant, en de daarbij behorende marges. Apple zelf zegt er alles aan te doen om de leefomstandigheden te verbeteren in de fabrieken. De fabrikant heeft dit extra kracht bijgezet door een speciaal onderdeel op haar website hieraan te wijden.

De CEO van Apple heeft inmiddels in een interne e-mail alle beschuldigingen van The New York Times in ferme bewoordingen van de hand gewezen. De topman herkent zich niet in tekst en meent dat Apple juist vooroploopt met het bestrijden van inhumane praktijken in diens fabrieken. De CEO zegt daar wel bij dat het proces nog beter kan en dat Apple er nog meer aandacht aan zal geven.

Foxconn fabriek

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters