4,3 miljoen Nederlanders gebruiken 4G-internet

Steeds meer Nederlanders internetten via hun smartphone met 4G-internet. De teller staat inmiddels op 4,3 miljoen, wat een verdrievoudiging is ten opzichte van 2013.

Duitse providers testen LTE-Advanced lte advanced 348x19 100007193 medium

Dit schrijft het AD, dat de gegevens opvroeg bij KPN, Vodafone en T-Mobile. Eind maart gebruikten ruim 2 miljoen mensen het 4G-netwerk van KPN. Bij Vodafone zijn er 1,2 miljoen klanten die via 4G internetten. 1 miljoen T-Mobile-gebruikers internetten via 4G.

In totaal is dat dus 4,3 miljoen. Bij alle drie de providers is het gebruik van 4G fors gestegen. Zo gebruikten in 2013 nog 610 duizend mensen het 4G-netwerk van KPN. Bij Vodafone was dit 600 duizend en bij T-Mobile 250 duizend.

De verwachting is dat het 4G-gebruik in Nederland dit jaar verder toeneemt. Niet alleen stijgt waarschijnlijk het aantal klanten van KPN, Vodafone en T-Mobile dat 4G gebruikt, maar ook Tele2 rolt inmiddels zijn 4G-netwerk uit. Bij deze provider zijn eerst huidige klanten aan de beurt, daarna volgt de nieuwe klandizie.

Er zijn meer providers die 4G-internet aanbieden, maar deze maken gebruik van een van de eerder genoemde netwerken. Zo zit bijvoorbeeld provider Simyo met zijn Flex 4G-bundel op het netwerk van KPN. Dit kost 5 euro per maand extra en kun je elke maand in- en uitschakelen.

De snelheid van 4G wordt in Nederland ook steeds meer opgevoerd. Zo is KPN bezig met zijn LTE Advanced-netwerk, dat in theorie een maximale snelheid van 200 megabit per seconde heeft. Ook het netwerk van T-Mobile is behoorlijk snel. Dat is alleen nog niet landelijk gedekt. De provider hoopt dat het dit jaar de landelijke dekking kan realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters