4G gaat live in Nederland dankzij KPN

Provider KPN is vandaag gestart met de verkoop van LTE-abonnementen in Nederland. De provider vraagt hiervoor minimaal 25 euro per maand en in combinatie met een toestel loopt dat bedrag op tot 61 euro per maand.

KPN 4G LTE

De 25 euro bij KPN geldt wel alleen als je een abonnement afsluit met alleen data in je bundel. Je krijgt dan 2500MB aan data per maand en een internetsnelheid van 25 Mbps. Hiermee is KPN de eerste provider in Nederland die dergelijke snelheden aanbiedt aan consumenten. Via de website van de provider kan informatie over de nieuwe bundels bekeken worden.

De snelste 4G-bundel kost 35 euro per maand en hierbij krijg je 5GB dataverkeer en een snelheid van 50 Mbps. Mocht je een toestel bij het abonnement willen, dan betaal je voor een 4G-smartphone minimaal 25 euro extra per maand. Voor een belbundel van 100 minuten moet nog eens 16 euro worden betaald.

4G is in eerste instantie alleen beschikbaar in Amsterdam, Den Haag en Leiden. Vanaf de zomer moet dat de gehele randstad worden en in de zomer van 2014 moeten alle consumenten van 4G gebruik kunnen gaan maken bij KPN.

KPN is momenteel de eerste en ook nog de enige die plannen voor 4G daadwerkelijk heeft aangekondigd en geïntroduceerd. Provider T-Mobile laat weten pas in het najaar haar netwerk te gaan opbouwen en van Vodafone is momenteel nog niets bekend. Ook Tele2 laat nog niets doorschemeren over haar 4G-plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters