4G LTE-netwerken in oprichting in Nederland

Emerce meldt dat Tele2, KPN, Ziggo, Vodafone en T-Mobile voorzichtig beginnen met de uitrol van LTE-netwerken die supersnel mobiel internet bieden aan gebruikers. In alle gevallen zijn het kleine 4G-netwerkjes die op geen stukken na landelijke dekking bieden, maar het is een begin.

LTE dekking Tele2

Tele2, Ziggo en KPN hebben afgelopen week aangekondigd in de Randstad en enkele andere gebieden met LTE te beginnen. Verwacht wordt dat Vodafone en T-Mobile dat volgende week ook doen. Dat heeft een reden: de frequenties voor LTE zijn in 2010 aangekocht en als die niet worden benut, krijgen de bedrijven een boete.

Toch blijft het bij kleine netwerkjes, die vooral lijken te zijn bedoeld om de boetes te ontlopen en wat ervaring met de nieuwe technologie op te doen. Want de frequenties zijn eigenlijk niet zo geschikt voor LTE, meldt Emerce. De 2,6 Ghz-band is voor LTE minder goed dan de frequenties die pas volgend jaar door de overheid worden geveild, en pas als de telco’s die binnen hebben gesleept, willen ze grote investeringen doen.

Van de LTE-netwerken die er nu aan zitten te komen, heeft Tele2 het grootste. Het omvat zo’n 100 vierkante kilometer in de randstad en omgeving. Op het kaartje bij dit artikel is het dekkingsgebied te zien.

Wie een Tele2 LTE-abonnement wil, is dertig euro per maand kwijt. Het is vooral interessant voor laptops en tablets, want er kan vooralsnog alleen via een speciale dongel toegang tot het 4G-netwerk worden verkregen. Die kost 75 euro. De downloadsnelheid kan oplopen tot 40 Mbps en uploaden gaat tot 3Mbps. De datalimiet bedraagt 3 gigabyte.

Bron: Emerce

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters