4G telefonie krijgt een rooskleurige toekomst

Enkele grote telecombedrijven en handsetfabrikanten hebben een test met een nieuwe 4G-specificatie voor draadloos breedbandinternet afgerond. De eerste resultaten zijn bemoedigend.

Aan de trial hebben onder meer Nokia, Nortel, T-Mobile, Vodafone, Orange en Alcatel-Lucent meegewerkt. Centraal bij de testen stond 3gpp-lte, een draadloze breedbandspecificatie die snelheden van 100Mbps down en 50Mbps up mogelijk moet maken en die in iedere 5MHz van het gebruikte spectrum tweehonderd gebruikers simultaan kan ondersteunen.

De eerste testen zijn hoopgevend, aldus het LSTI. Dit onderzoeksinstituut heeft voor zijn testen zowel systemen met enkele als meerdere antennes gebruikt, vertelt Ars Technica. Concrete resultaten zijn echter nog niet bekendgemaakt.

Het zal nog wel enige jaren duren voordat 3gpp-lte commercieel op de markt verschijnt. Het testwerk bevindt zich nog in een pril stadium, en LSTI rekent erop dat er nog tot 2009 getest moet worden. De eerste 3gpp-netwerken zouden in 2010 kunnen worden uitgerold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters