Dit is de 4K Google Chromecast Ultra

Een gelekte afbeelding toont de 4K Chromecast Ultra in vol ornaat, een krachtige dongle die Google naar verwachting op 4 oktober zal onthullen.

4K Chromecast Ultra

Google 4K Chromecast UltraEr zijn officiële afbeeldingen van  de4K Chromecast Ultra gelekt, de dongle die Google naar verwachting volgende week dinsdag gaat onthullen. De 4K-mediaspeler wordt naar verluidt naast de normale HD Chromecast verkocht, die de zoekgigant vorig jaar op de markt bracht. Beide producten kunnen ook prima naast elkaar bestaan. Waar de normale Chromecast €35 kost, zul je naar verwachting maar liefst €69 moeten neer leggen voor het nieuwe model. Daarvoor krijg je wel een krachtigere dongle terug waarmee je content met een 4K resolutie kunt streamen naar bijvoorbeeld je TV.

Geen Chromecast?

De mediaspeler zal standaard op firmware versie 1.21 draaien, een update die bèta testers van het Chromecast Preview programma al kunnen uitproberen. Het valt op dat de software opeens nergens meer het Chromecast logo toont, iets wat ook het geval lijkt te zijn op de gelekte afbeeldingen van de 4K Chromecast Ultra. Wellicht is de onaangekondigde dongle ook onderdeel van de rebranding die er voor zorgde dat we misschien afscheid moeten gaan nemen van de Nexus merknaam en dat Project Ara gecanceld is. Het Amerikaanse bedrijf wil met zijn nieuwe hardware divisie onder leiding van Rick Osterloh echt impact gaan maken met zijn producten.

Groots evenement

Google noemt zijn aankomende evenement van 4 oktober de belangrijkste avond sinds de aankondiging van Android. Hoe dichter we bij het evenement komen hoe meer we het met dat statement eens zijn. Zo zal Google bijvoorbeeld zijn Pixel vlaggenschepen onthullen, de eerste toestellen die compleet door de zoekgigant zijn gemaakt.

Misschien nog wel interessanter is de waarschijnlijke onthulling van Andromeda, een nieuw besturingssysteem dat Chrome OS en Android samenbrengt. Ook komt Google met Google Home en een eigen router, evenals een nieuwe Chromecast. Het wordt dus een gevulde presentatie, en daarmee ook een nieuw begin voor Google’s hardware.

Bron: Venture Beat

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters