Dit is de 4K Google Chromecast Ultra

Een gelekte afbeelding toont de 4K Chromecast Ultra in vol ornaat, een krachtige dongle die Google naar verwachting op 4 oktober zal onthullen.

4K Chromecast Ultra

Google 4K Chromecast UltraEr zijn officiële afbeeldingen van  de4K Chromecast Ultra gelekt, de dongle die Google naar verwachting volgende week dinsdag gaat onthullen. De 4K-mediaspeler wordt naar verluidt naast de normale HD Chromecast verkocht, die de zoekgigant vorig jaar op de markt bracht. Beide producten kunnen ook prima naast elkaar bestaan. Waar de normale Chromecast €35 kost, zul je naar verwachting maar liefst €69 moeten neer leggen voor het nieuwe model. Daarvoor krijg je wel een krachtigere dongle terug waarmee je content met een 4K resolutie kunt streamen naar bijvoorbeeld je TV.

Geen Chromecast?

De mediaspeler zal standaard op firmware versie 1.21 draaien, een update die bèta testers van het Chromecast Preview programma al kunnen uitproberen. Het valt op dat de software opeens nergens meer het Chromecast logo toont, iets wat ook het geval lijkt te zijn op de gelekte afbeeldingen van de 4K Chromecast Ultra. Wellicht is de onaangekondigde dongle ook onderdeel van de rebranding die er voor zorgde dat we misschien afscheid moeten gaan nemen van de Nexus merknaam en dat Project Ara gecanceld is. Het Amerikaanse bedrijf wil met zijn nieuwe hardware divisie onder leiding van Rick Osterloh echt impact gaan maken met zijn producten.

Groots evenement

Google noemt zijn aankomende evenement van 4 oktober de belangrijkste avond sinds de aankondiging van Android. Hoe dichter we bij het evenement komen hoe meer we het met dat statement eens zijn. Zo zal Google bijvoorbeeld zijn Pixel vlaggenschepen onthullen, de eerste toestellen die compleet door de zoekgigant zijn gemaakt.

Misschien nog wel interessanter is de waarschijnlijke onthulling van Andromeda, een nieuw besturingssysteem dat Chrome OS en Android samenbrengt. Ook komt Google met Google Home en een eigen router, evenals een nieuwe Chromecast. Het wordt dus een gevulde presentatie, en daarmee ook een nieuw begin voor Google’s hardware.

Bron: Venture Beat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Talki

Loes Milar, de vrouw die met haar nieuwe app mensen bij elkaar brengt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters