5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent

Hoewel er miljoenen mensen met Android werken, zijn niet veel mensen op de hoogte van alle functies welke het systeem biedt. De meest gangbare zijn natuurlijk wel bekend, maar Android heeft nog een hele reeks andere handige features. We hebben een lijst voor je samengesteld van 5 Android functies die je waarschijnlijk niet kent, maar die wel handig zijn.

Gebruik je hoofd om je smartphone te besturen

Soms moet je scrollen door je telefoon, maar heb je je handen toch echt vol. Het zou dan handig zijn om een derde arm te hebben. Maar aangezien we binnenkort waarschijnlijk niet zullen veranderen in een octopus, is het fijn dat de mensen bij EVA ook aan hoofd gebaren hebben gedacht. Met de EVA Facial Mouse kun je namelijk het toestel besturen door je hoofd te bewegen. Afgezien van het feit dat je er wat raar uit zult zien, is dit een geweldige oplossing voor het derde arm probleem. Op de site Techviola is stap voor stap uitgelegd hoe de app werkt en geïnstalleerd moet worden.

EVA Facial Mouse hoofd gebaren

Speciale modus voor gasten

Soms wil een vriend of vriendin even iets opzoeken op je telefoon. Het gebeurt niet vaak en het is geen “big deal”, maar toch vind  je het stiekem vervelend om je smartphone uit handen te geven en hiermee meteen ook al je chats en foto’s. Speciaal voor situaties zoals deze, heeft Android een ingebouwde Guest Mode. Door van boven naar beneden te swipen met twee vingers en vervolgens rechts boven het gebruikers icoon te selecteren, verschijnt de “add guest” optie. Wanneer deze optie geselecteerd wordt, kan je instellen wat de zogenaamde guest allemaal mag doen op je telefoon.

smartphone

Inzoomen op het display

Deze functie is vooral handig voor mensen die eigenlijk een bril moeten dragen, maar kan voor iedereen soms wel goed uitkomen. Om te kunnen inzoomen op elk gedeelte van het display moet weer de settings in worden gedoken. Door te gaan naar toegankelijkheid en daarna vergrootglas te kiezen wordt de optie ingesteld. Daarna hoef je alleen te tappen op het gedeelte van het scherm dat je niet kan zien en er wordt meteen hierop ingezoomd.

Zoom op display, één van de geheimde Android functies

Teksten voorlezen

Als zelfs met een ingezoomd beeld het lezen nog steeds te vermoeiend is, kan je Android toestel de tekst ook voor je voorlezen. Ga hiervoor naar de settings en kies toegankelijkheid. Hier kan de text-to-speech output optie worden aangezet en hoef je voorlopig niks meer te lezen. Na een tijdje wordt het natuurlijk irritant dat alles wordt voorgelezen en kan je de feature in hetzelfde menu weer uitschakelen.

Het geheime spel

Deze hoort misschien niet helemaal thuis tussen de handige Android functies, maar is stiekem wel leuk om te vinden. Vanaf Android 2.3 Gingerbread zijn Android toestellen voorzien van een easteregg in de vorm van een verborgen spel. Hiervoor moet in de settings de optie About phone of About tablet worden gekozen. Door herhaaldelijk snel op de Android versie te tappen verschijnt een animatie op het scherm. Wanneer deze vervolgens snel wordt getapt zal er een mini-game verschijnen. Het spel is in principe een soort Flappy bird spel, maar dan op z’n Androids. In Android Marshmallow zijn de torens bijvoorbeeld vervangen door satéprikkers meer daarop een marshmallow.

Android geheim spel

Naast Android functies ook handige apps

Naast deze tips zijn er natuurlijk nog allerlei apps om je Android toestel nog handiger te maken. Deze calorieteller apps helpen je bijvoorbeeld af te vallen nadat het je met deze anti rook apps is gelukt om te stoppen met roken.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters