5 OnePlus 5 features die het toestel zeker moet krijgen

De geruchten over de OnePlus 5 blijven driftig de ronde doen en voorspellen een aantal interessante features en specificaties. Zo zou het toestel een 5.5 inch QHD display krijgen met een Snapdragon 835 en een 23 megapixel camera. Hoewel sommige features niet waarschijnlijk zijn voor een OnePlus toestel, zouden we ze toch graag willen zien. Dit zijn de 5 OnePlus 5 features, welke het toestel zeker zou moeten hebben.

Draadloos opladen

Het afgelopen jaar zagen we een grote groei in batterijen, welke sneller dan normaal kunnen opladen. De Quick Charge technologie werd verder ontwikkeld en ook OnePlus deed mee met Dash Charge. Nu lijkt het zover te zijn dat smartphone makers zich serieus buigen over de mogelijkheid om draadloos op te laden.

Het probleem bij de OnePlus 3 en 3T was, dat de achterkant van metaal was gemaakt. Dit verhindert het draadloos kunnen opladen. Volgens de geruchten zou de OnePlus 5 echter komen met een glazen of keramische achterkant. Als dat zo is zou het technisch gezien mogelijk moeten zijn om draadloos opladen aan de OnePlus 5 features toe te voegen.

Uitbreiding opslag via MicroSD

Hoewel veel bedrijven de focus leggen op snellere opslag, zijn gebruikers ook vooral geïnteresseerd in meer opslagruimte. Vaak zijn er van een toestel wel meerdere modellen met verschillende opties wat betreft de opslagruimte, maar hier moet vaak behoorlijk wat voor neergeteld worden. De meeste mensen zouden blij zijn met de mogelijkheid om gewoon een microSD kaart te kunnen gebruiken.

Of OnePlus het aankomende toestel deze mogelijkheid zal geven is helaas onzeker. Volgens OnePlus mede opricher Carl Pei zouden de meeste gebruikers geen goede ervaringen hebben met het gebruik van de microSD kaart.

microSD

Dual Camera setup

OnePlus is hard op weg om serieus genomen te worden tussen de grote spelers in de smartphone industrie. Het bedrijf gebruikt de laatste technologiëen en probeert gebruikers een premium ervaring te geven. Bij deze ervaring hoort natuurlijk ook een dual camera setup. Volgens sommigen zou OnePlus zich echter eerst moeten richten op het op niveau brengen van de ene camera die er al is. Daarnaast zou de dual camera setup er waarschijnlijk voor zorgen, dat de OnePlus 5 duurder wordt dan wat we van OnePlus gewend zijn

Bestand tegen water

Het is iedereen wel eens overkomen. Een glas water dat net omvalt waar je telefoon ligt, of zelfs het vallen van de smartphone in de wc. De rijst truc zou volgens velen formidabel werken, maar de praktijk blijft dat het toestel het na zo’n incident minder goed gaat doen. Bijna iedereen wordt er blijer van wanneer toestellen goed bestand zijn tegen vloeistoffen. Hopelijk vindt OnePlus dit ook en krijgt de OnePlus 5 een IP68 certificering.

IP 68, één van de gewenste OnePlus 5 features
Verbetering updates

Het valt niet te ontkenning dat OnePlus een nogal slechte reputatie heeft als het aankomt op updates leveren. Waar de OnePlus X en OnePlus 2 het aan het kortste eind lijken te trekken, hebben de OnePlus 3 en 3T nog net op de valreep de Nougat update deadline gehaald. Als OnePlus zich wil meten aan bedrijven als Samsung en Apple, zal hier toch een verbetering in moeten komen.

OnePlus 5 features

Of OnePlus deze features inderdaad zal doorvoeren is natuurlijk nog maar de vraag. Het is te hopen dat het bedrijf luistert naar de wensen van de gebruiker en hier slim op inspeelt. En als het al te laat is om dit bij de OnePlus 5 te bewerkstelligen, hopen we deze features (en meer) in ieder geval bij de OnePlus 6 te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Pepijn -

  Draadloos opladen is nog niet zo goed ontwikkeld op de commerciële markt, dat het de snelheid van de huidige Dash Charge kan bijhouden.

 2. Stefan -

  Als oneplus one gebruiker die wacht op de oneplus 5, kan ik alleen maar meegaan met waterdichtheid.

  Draadloos opladen, liever niet. Kijkend naar een oneplus 3t gebruiker in de familie, dash charge werkt prima en met de grote batterij betekent dit na het opstaan aan de stroom, uurtje later klaar voor een dag gebruik, tijdens het avondeten weer aan de stroom.

  Losse sd kaart, nee dank je, wees slim en neem gelijk de versie met minimaal 128Gb of meer. Met foto’s en filmpjes in google foto’s, kun je, als het nodig is, snel ruimte vrijmaken.

  Dual camera misschien. Sneller en beter foto’s maken is altijd wenselijk.

  Snellere updates. Zover ik weet wordt de 3/3t beter ondersteund dan menig ander high end apparaat. Wil je echt snelle updates en nog leanere rom: lineageos. Inmiddels worden alle oneplus toestellen ondersteund, samen met veel anderen, en komen de laatste security updates 2-3 weken na release door google. Op dit moment is versie 7.1.1 beschikbaar. Waarschijnlijk volgende week 7.1.2.

  Wat ik als gebruiker van de oneplus one van de 5 graag wil zien wat de 3t nog niet het:
  – waterdicht
  – groter percentage scherm oppervlak met hogere pixel dichtheid
  – snellere processor, meer geheugen

  Wat ik graag wil behouden ten opzichte van de 3t
  – vingerscanner aan de voorkant ivm navigatie in de auto
  – 3.5 mm jack

  1. kelvin -

   ben het met je eens
   dash charge is prima
   sd kaart hoeft niet
   en 90% screen to body ratio is erg mooi meegenomen

   het liefst wil ik dat de telefoon een paar millimeter dikker wordt voor een grotere batterij
   en een Stylus

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters