50.000 apps in Nokia Ovi Store

Downloadwinkel Ovi Store van Nokia heeft het aantal van 50.000 apps overstegen. Hoewel Nokia niet verder gaat met de ontwikkeling van het besturingssysteem, loopt de downloadwinkel als een trein. Dagelijks worden er 6,5 miljoen apps uit gehaald.

Ovi Store Nokia

Dat Nokia het besturingssysteem uitfaseert, dat er steeds minder telefoons worden verkocht en dat het marktaandeel inmiddels in diverse landen onder dat van de concurrentie is gezakt, maakt de huidige gebruikers van Nokia-telefoons en de ontwikkelaars voor Symbian-applicaties niets uit. Ze blijven apps maken en die blijven gekocht worden. Meer dan ooit zelfs.

De groei ging best hard; vorige maand eindigde de Ovi Store op 48.000 apps en binnen een maand zijn er tweeduizend bij. De groei van het aantal apps gaat gestaag door, maar de groei van het aantal downloads zit veel meer in de lift. Sinds april zijn er maandelijks 1,5 miljoen downloads per maand bij gekomen. De grotere aantallen komen door ”de gestegen vraag naar apps van de pakweg 225 miljoen sterke Symbian-gebruikersgroep”, aldus Nokia.

De 50.000 apps is een mooi aantal, maar halen het niet echt bij de App Store van Apple (500.000 apps) en de Android Market (200.000 titels). Nokia blijft momenteel wel Windows Phone Marketplace voor, die nu 30.000 apps heeft, en dat aantal is binnen een jaar gehaald. Als Nokia naar Windows Phone overstapt met zijn smartphones, is er dus ook direct een flink aantal apps te krijgen voor die toestellen.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters