50.000 apps in Nokia Ovi Store

Downloadwinkel Ovi Store van Nokia heeft het aantal van 50.000 apps overstegen. Hoewel Nokia niet verder gaat met de ontwikkeling van het besturingssysteem, loopt de downloadwinkel als een trein. Dagelijks worden er 6,5 miljoen apps uit gehaald.

Ovi Store Nokia

Dat Nokia het besturingssysteem uitfaseert, dat er steeds minder telefoons worden verkocht en dat het marktaandeel inmiddels in diverse landen onder dat van de concurrentie is gezakt, maakt de huidige gebruikers van Nokia-telefoons en de ontwikkelaars voor Symbian-applicaties niets uit. Ze blijven apps maken en die blijven gekocht worden. Meer dan ooit zelfs.

De groei ging best hard; vorige maand eindigde de Ovi Store op 48.000 apps en binnen een maand zijn er tweeduizend bij. De groei van het aantal apps gaat gestaag door, maar de groei van het aantal downloads zit veel meer in de lift. Sinds april zijn er maandelijks 1,5 miljoen downloads per maand bij gekomen. De grotere aantallen komen door ”de gestegen vraag naar apps van de pakweg 225 miljoen sterke Symbian-gebruikersgroep”, aldus Nokia.

De 50.000 apps is een mooi aantal, maar halen het niet echt bij de App Store van Apple (500.000 apps) en de Android Market (200.000 titels). Nokia blijft momenteel wel Windows Phone Marketplace voor, die nu 30.000 apps heeft, en dat aantal is binnen een jaar gehaald. Als Nokia naar Windows Phone overstapt met zijn smartphones, is er dus ook direct een flink aantal apps te krijgen voor die toestellen.

Bron: Pocketnow

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters