50.000 apps in Nokia Ovi Store

Downloadwinkel Ovi Store van Nokia heeft het aantal van 50.000 apps overstegen. Hoewel Nokia niet verder gaat met de ontwikkeling van het besturingssysteem, loopt de downloadwinkel als een trein. Dagelijks worden er 6,5 miljoen apps uit gehaald.

Ovi Store Nokia

Dat Nokia het besturingssysteem uitfaseert, dat er steeds minder telefoons worden verkocht en dat het marktaandeel inmiddels in diverse landen onder dat van de concurrentie is gezakt, maakt de huidige gebruikers van Nokia-telefoons en de ontwikkelaars voor Symbian-applicaties niets uit. Ze blijven apps maken en die blijven gekocht worden. Meer dan ooit zelfs.

De groei ging best hard; vorige maand eindigde de Ovi Store op 48.000 apps en binnen een maand zijn er tweeduizend bij. De groei van het aantal apps gaat gestaag door, maar de groei van het aantal downloads zit veel meer in de lift. Sinds april zijn er maandelijks 1,5 miljoen downloads per maand bij gekomen. De grotere aantallen komen door ”de gestegen vraag naar apps van de pakweg 225 miljoen sterke Symbian-gebruikersgroep”, aldus Nokia.

De 50.000 apps is een mooi aantal, maar halen het niet echt bij de App Store van Apple (500.000 apps) en de Android Market (200.000 titels). Nokia blijft momenteel wel Windows Phone Marketplace voor, die nu 30.000 apps heeft, en dat aantal is binnen een jaar gehaald. Als Nokia naar Windows Phone overstapt met zijn smartphones, is er dus ook direct een flink aantal apps te krijgen voor die toestellen.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters