'5G maakt debuut tijdens Olympische Winterspelen van 2018'

4G is over een paar jaar alweer uit. Volgens de Internationale Telecommunicatie Unie maakt 5G zijn debuut in 2018, en wel tijdens de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea.

“Met 5G een HD-film binnen enkele seconden binnenslurpen”

Samsung 5G netwerk

Volgens de Korea Times is 5G bijna onvergelijkbaar veel sneller dan 4G. De hoogst haalbare snelheid met 4G is 150 Mbps. In de praktijk is dat overigens veel lager. 5G moet je in staat stellen om een HD-film binnen enkele seconden binnen te slurpen. Dat gaat met een snelheid van 20 gigabit per seconde.

De ITU heeft met het bekendmaken van deze snelheid de eerste stap gezet om te komen tot het nieuwe telecomprotocol. Het 5G-netwerk stelt gebruikers in staat om met een snelheid van meer dan 100 Mbps een miljoen apparaten binnen één vierkante kilometer aan te sturen die zijn aangesloten op internet, het zogeheten Internet of Things. In 2020 moet het 5G-netwerk zoetjes aan uitgerold worden, maar tijdens de Olympische Spelen in Peyongchang in Zuid-Korea twee jaar eerder wordt het nieuwe 5G al gedemonstreerd door de Koreanen.

Punt is wel dat de talloze telecombedrijven in de wereld het eens moeten worden over een standaard, en zo ver is het nog niet. Er zijn nogal wat werkgroepen bezig om een standaard te bedenken waarbij ieder bedrijf zich kan aansluiten, en ook wordt gekeken naar compatibiliteit met het oudere 4G en 3G. Het nieuwe 5G-netwerk moet weer een flinke tijd mee gaan.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters