'5G maakt debuut tijdens Olympische Winterspelen van 2018'

4G is over een paar jaar alweer uit. Volgens de Internationale Telecommunicatie Unie maakt 5G zijn debuut in 2018, en wel tijdens de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea.

“Met 5G een HD-film binnen enkele seconden binnenslurpen”

Samsung 5G netwerk

Volgens de Korea Times is 5G bijna onvergelijkbaar veel sneller dan 4G. De hoogst haalbare snelheid met 4G is 150 Mbps. In de praktijk is dat overigens veel lager. 5G moet je in staat stellen om een HD-film binnen enkele seconden binnen te slurpen. Dat gaat met een snelheid van 20 gigabit per seconde.

De ITU heeft met het bekendmaken van deze snelheid de eerste stap gezet om te komen tot het nieuwe telecomprotocol. Het 5G-netwerk stelt gebruikers in staat om met een snelheid van meer dan 100 Mbps een miljoen apparaten binnen één vierkante kilometer aan te sturen die zijn aangesloten op internet, het zogeheten Internet of Things. In 2020 moet het 5G-netwerk zoetjes aan uitgerold worden, maar tijdens de Olympische Spelen in Peyongchang in Zuid-Korea twee jaar eerder wordt het nieuwe 5G al gedemonstreerd door de Koreanen.

Punt is wel dat de talloze telecombedrijven in de wereld het eens moeten worden over een standaard, en zo ver is het nog niet. Er zijn nogal wat werkgroepen bezig om een standaard te bedenken waarbij ieder bedrijf zich kan aansluiten, en ook wordt gekeken naar compatibiliteit met het oudere 4G en 3G. Het nieuwe 5G-netwerk moet weer een flinke tijd mee gaan.

Bron: BGR

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters