'600.000 tot 700.000 iPads verkocht op zaterdag' – Update

Volgens analisten zijn er afgelopen zaterdag, toen de iPad in de verkoop ging, tussen de 600.000 en 700.000 exemplaren verkocht van Apple’s nieuwe tablet.

iPad launch amerika

Afgelopen zaterdag was de berichtgeving rond de release van de iPad niet extreem positief voor Apple, maar het lijkt erop dat de iPad-lancering toch een enorm succes was. De drukte was weliswaar niet zo groot als bij de lancering van de iPhone, toch lijkt het erop dat het toestel vele malen meer verkocht is. Analist Gene Munster van Piper Jaffrey, die voor zaterdag verwachtte dat Apple in de eerste 24 uur ongeveer 250.000 iPads zou gaan verkopen, schat dat er op de eerste dag tussen de 600.000 en 700.000 toestellen verkocht zijn. Dat betekend dus dat de dag in zijn ogen wel heel succesvol was, aangezien zijn verwachting meer dan verdubbeld is.

Munster hield voor zijn voorspellingen onder andere de mensenstroom bij de grote Apple-winkel op 5th Avenue in New York bij. Volgens Munster kwamen hier door de dag heen ongeveer 730 mensen langs, veel meer dan de 530 mensen tijdens de release van de iPhone 3G en nog veel meer dan de 350 mensen die de winkel bezochten op de dag dat de iPhone 3GS in de verkoop ging. Ook de verkoopsaanvang van de eerste iPhone zou veel minder succesvol zijn geweest, op die dag zijn namelijk maar 270.000 apparaten verkocht, niet half zo veel als de iPads die zaterdag over de toonbank gingen dus. Hiermee lijken de torenhoge voorspellingen van iSuppli dus ook zeker niet meer onbereikbaar.

Update op 5/4/2010 om 15:11 uur:

Apple heeft zojuist zelf bekend gemaakt dat het iets meer dan 300.000 stuks heeft verkocht op de eerste dag. De analist bleek in dit geval iets te enthousiast te zijn geweest met zijn schatting.

Bron: Boy Genius Report

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dominick -

  Het apparaat heeft zeker nut, maar of hij nou ook echt meerwaarde heeft ten opzichte van de iPhone en/of een netbook vind ik zeer de vraag. Als ebookreader is hij simpelweg niet fijn vanwege het TFT-scherm en functioneel kan hij niet zo gek veel meer dan een iPhone. Daarnaast is hij zo groot dat je hem niet even in je broekzak stopt en als je toch een extra tas mee moet nemen kan je daar net zogoed een netbook in stoppen waar je wel gewoon een fysiek toetsenbordt op hebt en dus veel makkelijker mee typt.

 2. Hans -

  Voor gast Maarten misschien geen nut; maar als jouw digitale behoeften bestaan uit internet, email, muziek, filmp etc. is het misschien wel een handig apparaatje.

  Ook ik ben ruimschoots voorzien (27inch iMac, MacBook & iPhone), dus een iPad is in mijn geval overkill.

  Maar om te spreken over 0,0% waarde is wat kort door de bocht, nietwaar?

 3. maarten -

  Het is toch raar dat mensen door een hoop hype en slimme marketing gaan staan aanschuiven voor een apparaat dat 0,0 nut heeft… En dan bedoel ik echt 0,0
  Ik heb hier een nokia N900 vast om dit bericht te posten en 2 meter hiervandaan staat mijn vaio laptop. Kan er mij dan iemand zeggen waarvoor die Ipad nog zou kunnen dienen? want ik weet het echt niet hoor…
  maar alle succes aan apple… ze bewijzen nog maar eens dat ze blijkbaar toch weten waar ze mee bezig zijn…

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters