64-bits processor van Samsung gereed voor productie

Tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers heeft Samsung laten weten dat de ontwikkeling van haar 64-bits ‘Exynos’-processor rond is en dat zij klaar is om de chip te gaan produceren. Mogelijk wil de fabrikant haar nieuwe processor gaan implementeren in haar aanstaande Galaxy S5-vlaggenschip.

Nadat Apple eerder dit jaar aankondigde dat zij een 64-bits processor in haar iPhone 5s had inbegrepen kwam Samsung al snel met het bericht dat zij met de ontwikkeling van een soortgelijke processor bezig was. Inmiddels is de eerste fase van dat proces afgerond en is de chip, op wat ‘technische voobereidingen’ na, klaar om geproduceerd te worden.

Eén van de voordelen van een 64-bits processor is de mogelijkheid om meer dan 4GB aan werkgeheugen aan te sturen. Momenteel is de onlangs gelanceerde Galaxy Note 3 van Samsung één van de weinige telefoons met maar liefst 3GB aan werkgeheugen. Gedacht wordt dat de Koreaanse fabrikant de nieuwe processor wil gaan inzetten voor haar aanstaande Galaxy S5-telefoon. Er is nog weinig bekend over de S5 maar volgens de geruchten heeft Samsung de lancering van het toestel vervroegd naar de eerste maand van het volgende jaar om mee te kunnen benen met de snellere telefoons van de concurrentie.

Bron: Phonearena.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters