'7-inch iPad komt in oktober en kost tussen 200 en 250 dollar'

Een kleinere 7-inch versie van de iPad van Apple zou in oktober worden gepresenteerd, en een prijs krijgen van 200 tot 250 dollar. Dat meldt iMore op basis van ongenoemde bronnen.

iPad mini mockup

Hoewel wijlen CEO Steve Jobs liet weten weinig te zien in een kleinere iPad dan de 9,7 inch grote tablet die Apple tot nu toe maakt, zou het er toch van moeten komen. Komend najaar komt er volgens iMore een kleinere variant van de iPad op de markt. De prijs wordt zeer bescheiden en daarmee concurreert de nieuwe tablet direct met de allergoedkoopste Androidtablets.

Volgens de bronnen van iMore ziet de nieuwe iPad er precies zo uit als zijn grotere broer, alleen een slagje kleiner. De tablet zou net als de bestaande iPad een retina display met een 2048x1536p resolutie moeten krijgen. Als dat klopt, is de pixeldichtheid op het kleinere apparaat ongeveer dezelfde als die op de iPhone 4S – 326ppi – en hoger dan die op de grotere iPad, die het bij 264ppi houdt.

Dergelijke specificaties passen tot op heden niet bij een prijskaartje van 200 tot 250 dollar. De nieuwe iPad die in maart is gepresenteerd, kost nog altijd 500 euro. Er wordt dan ook vermoed dat Apple de kosten laag houdt door te beknibbelen op de opslagcapaciteit van de kleinere iPad. Wellicht komt er maar 8GB intern geheugen in, net als bij de goedkoopste iPod Touch die ongeveer dezelfde prijs heeft.

Of de kleinere iPad een diameter van precies 7 inch krijgt, moet worden betwijfeld, omdat de verhoudingen dan niet helemaal meer kloppen ten opzichte van de grote iPad. Er is berekend dat het scherm 7,85 inch in diameter zou moeten zijn om de verhoudingen overeind te houden.

Bron: iMore

Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’ lees verder

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters