'7-inch iPad komt in oktober en kost tussen 200 en 250 dollar'

Een kleinere 7-inch versie van de iPad van Apple zou in oktober worden gepresenteerd, en een prijs krijgen van 200 tot 250 dollar. Dat meldt iMore op basis van ongenoemde bronnen.

iPad mini mockup

Hoewel wijlen CEO Steve Jobs liet weten weinig te zien in een kleinere iPad dan de 9,7 inch grote tablet die Apple tot nu toe maakt, zou het er toch van moeten komen. Komend najaar komt er volgens iMore een kleinere variant van de iPad op de markt. De prijs wordt zeer bescheiden en daarmee concurreert de nieuwe tablet direct met de allergoedkoopste Androidtablets.

Volgens de bronnen van iMore ziet de nieuwe iPad er precies zo uit als zijn grotere broer, alleen een slagje kleiner. De tablet zou net als de bestaande iPad een retina display met een 2048x1536p resolutie moeten krijgen. Als dat klopt, is de pixeldichtheid op het kleinere apparaat ongeveer dezelfde als die op de iPhone 4S – 326ppi – en hoger dan die op de grotere iPad, die het bij 264ppi houdt.

Dergelijke specificaties passen tot op heden niet bij een prijskaartje van 200 tot 250 dollar. De nieuwe iPad die in maart is gepresenteerd, kost nog altijd 500 euro. Er wordt dan ook vermoed dat Apple de kosten laag houdt door te beknibbelen op de opslagcapaciteit van de kleinere iPad. Wellicht komt er maar 8GB intern geheugen in, net als bij de goedkoopste iPod Touch die ongeveer dezelfde prijs heeft.

Of de kleinere iPad een diameter van precies 7 inch krijgt, moet worden betwijfeld, omdat de verhoudingen dan niet helemaal meer kloppen ten opzichte van de grote iPad. Er is berekend dat het scherm 7,85 inch in diameter zou moeten zijn om de verhoudingen overeind te houden.

Bron: iMore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Kortsluiting -

    Blijft de vraag
    Wil je wel een apple, ook als hij goedkoop is ?
    Ga je met een uitgekleed apparaatje lopen omdat je perse een appletje wil om er bij te horen.

Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?

Patenten onthullen toekomst Google Pixel smartphones lees verder

OnePlus Pete Lau

OnePlus CEO reageert uitgebreid op kritiek OnePlus 5 lees verder

smartphone

Onderzoek: met een smartphone in de buurt word je dommer lees verder

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

OnePlus 5 preview design

OnePlus biedt korting op de OnePlus 5 als je een oud toestel inruilt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters