76% Amerikanen tegen het verbannen van telefoon uit auto

Uit een enquête blijkt dat meer dan tweederde van de Amerikanen tegen een wetvoorstel zou stemmen om al het mobiele telefoonverkeer uit de auto te verbannen. Bijna de helft van de Amerikanen vindt namelijk dat handsfree bellen een veilige manier is om mobiele telefoons in de auto te gebruiken.

telefoon+stuurUit een onderzoek van Parrot, ‘s werelds grootste fabrikant van handsfree-sets, blijkt dat Amerikanen massaal tegen het wetsvoorstel van de National Safety Council zullen gaan stemmen als dit hun staat passeert. Het wetvoorstel houdt in dat alle vormen van mobiel bellen in de auto worden verboden, dus ook een handsfree-set met stembesturing wordt verboden. Meer dan 45% van alle Amerikanen vindt het gebruik van een handsfree-set een veilige manier van autorijden en bellen tegelijkertijd, omdat de bestuurder zijn handen niet van het stuur hoeft af te halen en zijn ogen op de weg kan blijven richten. De kans dat het wetvoorstel van de National Safety Council wordt aangenomen is dus vrij klein volgens dit onderzoek.

Het onderzoek is uitgevoerd in januari 2009, door middel van een enquête op internet onder 2.491 Amerikanen van boven de 18, waarbij rekening gehouden is met variabelen zoals de mogelijke verschillen per regio, per geslacht en inkomen. Het onderzoek is uitgevoerd omdat de fabrikant de kans loopt een groot deel van zijn afzetmarkt te verliezen als het wetvoorstel wordt aangenomen. Of het onderzoek zichzelf daardoor niet diskwalificeert valt te bezien, helemaal betrouwbaar is zo´n onderzoek immers pas als er geen belanghebbenden aan de initiatie ten grondslag liggen.

Bron: presse Parrot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Talki

Loes Milar, de vrouw die met haar nieuwe app mensen bij elkaar brengt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters