78 miljoen smsjes verstuurd met oud en nieuw

Bij T-Mobile, KPN en Vodafone zijn met oud en nieuw in totaal 78 miljoen smsjes verstuurd, en wel in de uren tussen tien uur ’s avonds en vier uur ’s ochtends. De nieuwjaarswensen zijn zonder problemen verwerkt.

Afbeelding sms

Telecompaper meldt dat het sms-verkeer iets minder was bij T-Mobile dan vorig jaar met oud en nieuw. Alledrie de telefoonbedrijven geven aan dat het dataverkeer in de nachtelijke uren enorm is gestegen. Veel mensen kozen er kennelijk voor om via WhatsApp of een ander sms-vervangende app en gelukwens te versturen.

De cijfers bij T-Mobile zijn het meest indrukwekkend: er werd tussen tien en vier uur voor 6,2 terabyte aan data verzonden. Dat is een stijging met 107 procent ten opzichte van oud en nieuw 2010-2011. T-Mobileklanten verstuurden 28 miljoen sms-berichten. Er werd ook nog gewoon gebeld: het aantal telefoongesprekken steeg ten opzichte van een jaar geleden met 2,4 procent tot 8,5 miljoen.

Bij Vodafone was ook een verdubbeling van het dataverkeer te zien ten opzichte van een jaar terug. Precieze cijfers zijn echter niet prijsgegeven. De klanten van Vodafone voerden 6,5 miljoen telefoongresprekken en er gingen 26 miljoen smsjes de deur uit.

Bij KPN werden 23,9 miljoen smsjes geteld, en dat is 3,5 miljoen minder dan vorig jaar. Er werden 5,2 miljoen telefoontjes gepleegd en er werd voor 3,5 terabyte aan data verstookt, wat vorig jaar nog 1,8 terabyte was.

Bron: Telecompaper

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters