7.9 miljoen Nederlanders hebben een tablet

7,9 miljoen Nederlanders zijn inmiddels in het bezit van een tablet. Daarmee zijn er meer tabletbezitters dan desktopeigenaars. Bijna tien miljoen Nederlanders hebben een smartphone.

De Nokia N1 Android-tablet

Dit blijkt uit onderzoek van GfK, schrijft Emerce. Volgens het onderzoeksbureau is de tablet wel over zijn hoogtepunt heen. Vorig jaar groeide de groep tabletbezitters in Nederland nog met een kleine twintig procent. Dit jaar werd die groep nog maar acht procent groter.

Bepaalde groepen nemen wel steeds vaker een tablet. Zo nam het tabletbezit onder 65+’ers nog wel toe. Eind 2013 had 43 procent van die groep een tablet. Dat is nu gegroeid naar 56 procent. Pensionado’s nemen ook steeds vaker een smartphone.

45 procent van de 65+’ers heeft nu een smartphone: een stijging van zestien procent ten opzichte van vorig jaar. Van de mensen tussen de dertien en 34 jaar heeft 95 procent een smartphone.

Deze telefoons worden steeds vaker gebruikt voor het lezen van boeken en dagbladen. Vorig jaar las 29 procent van de smartphonebezitters een krant via de telefoon: nu is dat 33 procent. Ook televisieprogramma’s worden vaker op de smartphone bekeken.

Het Facebook-gebruik neemt onder jongeren ondertussen af: van 87 procent vorig jaar naar 81 procent nu. Instagram en Pinterest wordt daarentegen wat vaker gebruikt.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters