iOS 10.3: de 9 meest interessante nieuwe functies en veranderingen

In de afgelopen weken hebben ontwikkelaars al een preview kunnen bekijken van de nieuwe iOS update: iOS 10.3. Nu is het eindelijk de beurt aan gebruikers om ook kennis te maken met het besturingssysteem. Hieronder is een overzicht van de negen grootste veranderingen in iOS 10.3.

Nieuw systeem voor bestanden

iOS 10.3 updateHoewel dit één van de grootste veranderingen is, is deze update alleen in de code terug te vinden. Wanneer iOS 10.3 wordt geïnstalleerd zal het betreffende toestel automatisch het Apple File System (APFS) gaan gebruiken. Voorheen werd het HFS+ systeem gebruikt. Met APFS kan sneller toegang worden verkregen tot bestanden, doordat het systeem beter geoptimaliseerd is voor NAND flash opslag. Ook worden de bestanden beter beschermd, door de ondersteuning van een meer geavanceerde encryptie methode.

Apple ID profiel

In de settings is er nu bovenaan het eerste scherm een nieuwe sectie voor het Apple ID profiel. Hier is een overzicht samengesteld van onder andere het volledige gebruikersprofiel, veiligheid settings, betalingsinformatie, App Store settings en iCloud informatie. Een handige toevoeging om alle belangrijke informatie op één plek te kunnen bekijken.

iOS 10.3 app transitie animaties

Wanneer apps worden geopend en gesloten, verschijnt de app niet in één keer op het scherm en het is ook niet opeens verdwenen. De apps verschijnen en verdwijnen met een animatie. In de nieuwe versie van iOS hebben deze animaties een subtiele verandering gekregen. De animaties gebeuren iets sneller en hebben niet iets meer afgeronde hoeken. Je iPhone voelt opeens een stuk sneller aan!

iCloud opslag

Bovenin de iCloud settings pagina heeft Apple een nieuwe sectie toegevoegd. Het is nu mogelijk om meer gespecificeerd te zien hoe de iCloud opslagruimte precies wordt gebruikt.

Het weer in maps

Ook maps is aangepakt in iOS 10.3. Het is nu mogelijk om via 3D touch te interacteren met het weer icoon. Hiermee kunnen de weersvoorspellen voor het betreffende gebied worden bekeken.

Podcast widgets

De meeste mensen weten wel dat er widgets beschikbaar zijn in iOS, maar gebruiken deze niet heel vaak. Sommige gebruikers weten waarschijnlijk niet eens dat er een widgets scherm is. Om het widgets scherm misschien iets interessanter te maken, heeft Apple een nieuwe Podcast widget eraan toegevoegd. Liefhebbers van podcasts zullen deze nieuwe podcast optie waarschijnlijk wel kunnen waarderen.

Find My AirPods

Deze nieuwe feature is alleen interessant voor gebruikers met AirPods. Er is nu een optie om de AirPods te kunnen opsporen. Deze optie is echter minder accuraat dan Find My iPhone. Dit heeft te maken met het feit dat AirPods geen GPS radio hebben. Ook kunnen zij niet worden verbonden aan een netwerk. Find My AirPods is in principe een overzicht van waar de iPhone voor het laatst verbonden was met de AirPods. Als de iPhone niet regelmatig wordt verbonden met de AirPods, zal het toch wat lastiger worden om ze terug te vinden.

Voice Call Continuity voor Verizon

Ook deze feature zal maar een beperkte groep iOS gebruikers  enthousiast maken. Gebruikers met een Verizon Wireless abonnement kunnen nu eindelijk gebruik maken van iCloud oproepen. Verizon gebruikers zullen nu ook telefoontjes kunnen plegen en ontvangen met de iPad, iPod touch, Apple Watch en de Mac.

Beschikbaarheid

De iOS 10.3 update kan via iTunes gedownload worden voor een Mac of PC. Voor mobiele toestellen is er ook een OTA download beschikbaar in de settings app. De update is beschikbaar voor iPhones vanaf de iPhone 5. Ook kan iOS 10.3 gedownload worden op vierde generatie iPads, de iPAD Mini 2 en iPods van de zesde generatie.

Bron: Apple

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters