8 redenen waarom de Galaxy S8 beter is dan de iPhone 7

Iedereen weet dat er in de smartphone wereld twee grote kampen zijn, die lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. We hebben het natuurlijk over de Samsung vs. de Apple liefhebbers.

Als we naar de Samsung en Apple toestellen kijken zijn er aan beide kanten voor- en nadelen. Maar soms heeft een bepaald toestel toch de overhand. Dit zijn de 8 redenen waarom de Samsung Galaxy S8 beter is dan de iPhone 7.

3.5 mm Headphone jack

Vorig jaar nam Apple het omstreden besluit om de 3.5mm headphone jack van de iPhone toestellen te verwijderen. Dit zou er onder andere voor zorgen dat de iPhone 7 dunner gemaakt kon worden. Ook zou er op deze manier meer ruimte zijn voor andere technologie. Helaas voor Apple gingen door deze beslissing zelfs de haren van de meest trouwe iPhone fans recht overeind staan. De Samsung Galaxy S8 houdt nog steeds vast aan de goede oude poort.

Draadloos opladen en batterij

Draadloos opladen is iets dat steeds meer in de spotlight staat. Het is ook iets dat niet mogelijk is bij toestellen met een metalen behuizing. We weten dat de iPhone 7 uitgebracht werd met een metalen behuizing en dus niet de mogelijkheid heeft om draadloos op te laden. Aan de andere kant ondersteunt de Galaxy S8 naast draadloos opladen ook de mogelijkheid dit extra snel te doen. Daarnaast is de batterijcapaciteit van de Galaxy S8 33% groter dan die van de iPhone 7.

Draadloos opladen Galaxy S8

MicroSD kaart

Bijna iedereen heeft het wel eens meegemaakt, dat er allerlei content snel verwijderd moest worden omdat er niet genoeg ruimte was om een video te maken of om die leuke nieuwe app te installeren. Gebrek aan opslagruimte blijft een probleem. En hoewel de opslagruimte op toestellen langzaam aan lijkt te groeien, neemt de content welke we op de toestellen zetten ook toe in grootte. De Galaxy S8 verzacht dit probleem enigszins door het ondersteunen van een MicroSD kaart voor extra opslag. Helaas kreeg de iPhone 7 deze niet in plaats van de headphone jack.

Display Galaxy S8 beter

Ook als we naar de feiten over de displays van de twee toestellen kijken, lijkt de Galaxy S8 beter voorzien te zijn. Het display van de S8 is een stuk groter dan die van de iPhone 7 en komt zoals we weten met een hogere screen-to-body ratio. Daarnaast komt de S8 ook met een hogere resolutie en hogere pixeldichtheid.

Samsung Galaxy S8 Plus design

Design

Hoewel het bij smartphones vooral om de specificaties gaat, wil het oog natuurlijk ook wat. Als we de voorkant van de twee toestellen met elkaar vergelijken, is niet te ontkennen dat de Galaxy S8 er een stuk meer futuristisch uitziet. Hoewel de Galaxy S8 minder dan een millimeter dikker is dan de iPhone 7, is het Samsung toch gelukt om de camera bult aan de achterkant weg te werken.

De iPhone 7 heeft de bult helaas nog wel, wat er ook voor zorgt dat het toestel niet vlak op tafel kan liggen met het display naar boven. En aan de camera hoeft het niet te liggen, want de lenzen van beide toestellen leveren een vergelijkbare kwaliteit.

Ontgrendelingsopties

Om de iPhone 7 te ontgrendelen zijn er twee opties: er is natuurlijk de vingerafdrukscanner en als backup kan ook gewoon de pincode worden ingevoerd. De Galaxy S8 biedt gebruikers een stuk meer opties. Als eerste heeft de S8 natuurlijk ook een vingerafdrukscanner, maar komt daarnaast ook nog met een irisscanner en gezichtsherkenning optie. We geen zin heeft in allerlei scanners, kan in plaats daarvan een pincode, wachtwoord of swipe patroon invoeren.

Virtual reality

Hoewel Apple de laatste tijd veel in het nieuws is geweest met betrekking tot augmented reality, lijkt er geen interesse te zijn in virtual reality. .Het bedrijf op het moment nog geen enkel VR product op de markt. In samenwerking met Oculus heeft Samsung de derde generatie Gear VR bril met afstandsbediening ontwikkeld om beeld ervaring van de Galaxy S8 beter te maken.

Galaxy S8 beter dan iPhone 7 met VR mogelijkheden

Customizen

Bij Android toestellen heeft de gebruiker over het algemeen meer opties om te customizen dan bij iOS. Maar afgezien daarvan heeft Samsung nog meer customize opties toegevoegd aan de Galaxy S8. Zo kunnen de navigatieknoppen gereorganiseerd worden en is de gebruiker behoorlijk vrij met het instellen van de Always on Display feature. Dit soort dingen hoeven we niet bij de iPhone 7 te proberen. Daar kan wel voor een ander keyboard gekozen worden.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters