8 redenen waarom de Galaxy S8 beter is dan de iPhone 7

Iedereen weet dat er in de smartphone wereld twee grote kampen zijn, die lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. We hebben het natuurlijk over de Samsung vs. de Apple liefhebbers.

Als we naar de Samsung en Apple toestellen kijken zijn er aan beide kanten voor- en nadelen. Maar soms heeft een bepaald toestel toch de overhand. Dit zijn de 8 redenen waarom de Samsung Galaxy S8 beter is dan de iPhone 7.

3.5 mm Headphone jack

Vorig jaar nam Apple het omstreden besluit om de 3.5mm headphone jack van de iPhone toestellen te verwijderen. Dit zou er onder andere voor zorgen dat de iPhone 7 dunner gemaakt kon worden. Ook zou er op deze manier meer ruimte zijn voor andere technologie. Helaas voor Apple gingen door deze beslissing zelfs de haren van de meest trouwe iPhone fans recht overeind staan. De Samsung Galaxy S8 houdt nog steeds vast aan de goede oude poort.

Draadloos opladen en batterij

Draadloos opladen is iets dat steeds meer in de spotlight staat. Het is ook iets dat niet mogelijk is bij toestellen met een metalen behuizing. We weten dat de iPhone 7 uitgebracht werd met een metalen behuizing en dus niet de mogelijkheid heeft om draadloos op te laden. Aan de andere kant ondersteunt de Galaxy S8 naast draadloos opladen ook de mogelijkheid dit extra snel te doen. Daarnaast is de batterijcapaciteit van de Galaxy S8 33% groter dan die van de iPhone 7.

Draadloos opladen Galaxy S8

MicroSD kaart

Bijna iedereen heeft het wel eens meegemaakt, dat er allerlei content snel verwijderd moest worden omdat er niet genoeg ruimte was om een video te maken of om die leuke nieuwe app te installeren. Gebrek aan opslagruimte blijft een probleem. En hoewel de opslagruimte op toestellen langzaam aan lijkt te groeien, neemt de content welke we op de toestellen zetten ook toe in grootte. De Galaxy S8 verzacht dit probleem enigszins door het ondersteunen van een MicroSD kaart voor extra opslag. Helaas kreeg de iPhone 7 deze niet in plaats van de headphone jack.

Display Galaxy S8 beter

Ook als we naar de feiten over de displays van de twee toestellen kijken, lijkt de Galaxy S8 beter voorzien te zijn. Het display van de S8 is een stuk groter dan die van de iPhone 7 en komt zoals we weten met een hogere screen-to-body ratio. Daarnaast komt de S8 ook met een hogere resolutie en hogere pixeldichtheid.

Samsung Galaxy S8 Plus design

Design

Hoewel het bij smartphones vooral om de specificaties gaat, wil het oog natuurlijk ook wat. Als we de voorkant van de twee toestellen met elkaar vergelijken, is niet te ontkennen dat de Galaxy S8 er een stuk meer futuristisch uitziet. Hoewel de Galaxy S8 minder dan een millimeter dikker is dan de iPhone 7, is het Samsung toch gelukt om de camera bult aan de achterkant weg te werken.

De iPhone 7 heeft de bult helaas nog wel, wat er ook voor zorgt dat het toestel niet vlak op tafel kan liggen met het display naar boven. En aan de camera hoeft het niet te liggen, want de lenzen van beide toestellen leveren een vergelijkbare kwaliteit.

Ontgrendelingsopties

Om de iPhone 7 te ontgrendelen zijn er twee opties: er is natuurlijk de vingerafdrukscanner en als backup kan ook gewoon de pincode worden ingevoerd. De Galaxy S8 biedt gebruikers een stuk meer opties. Als eerste heeft de S8 natuurlijk ook een vingerafdrukscanner, maar komt daarnaast ook nog met een irisscanner en gezichtsherkenning optie. We geen zin heeft in allerlei scanners, kan in plaats daarvan een pincode, wachtwoord of swipe patroon invoeren.

Virtual reality

Hoewel Apple de laatste tijd veel in het nieuws is geweest met betrekking tot augmented reality, lijkt er geen interesse te zijn in virtual reality. .Het bedrijf op het moment nog geen enkel VR product op de markt. In samenwerking met Oculus heeft Samsung de derde generatie Gear VR bril met afstandsbediening ontwikkeld om beeld ervaring van de Galaxy S8 beter te maken.

Galaxy S8 beter dan iPhone 7 met VR mogelijkheden

Customizen

Bij Android toestellen heeft de gebruiker over het algemeen meer opties om te customizen dan bij iOS. Maar afgezien daarvan heeft Samsung nog meer customize opties toegevoegd aan de Galaxy S8. Zo kunnen de navigatieknoppen gereorganiseerd worden en is de gebruiker behoorlijk vrij met het instellen van de Always on Display feature. Dit soort dingen hoeven we niet bij de iPhone 7 te proberen. Daar kan wel voor een ander keyboard gekozen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. A.P.M. van den Goorbergh -

  Ik kijk alleen naar kwaliteit en duurzaamheid. Als je deze 2 belangrijke aspecten bij elkaar opteld is de uitkomst: EEN LANG LEVEN VOOR JE SMARTPHONE, en daar kun je lang naar zoeken als je om het half jaar weer een nieuw toestel moet kopen om bij te blijven. Ik heb het dus over de iPhone 7 en de Samsung Galaxy S8. Ik heb daar om gekozen voor de Doro 8031. Een super zwaar en dik toestel van 1 cm wat je goed en lekker in de hand kunt houden. Sinds enige tijd is ook de Doro 8040 leverbaar want je moet toch een beetje bij blijven niet waar? Kortom: een geweldig apparaat wat je ook aan je oma en opa kunt geven zonder dat ze je lasting vallen met moeilijke vragen waar je nauwelijks een goed antwoord op kunt geven. Echt aan te raden voor nu en in de toekomst. Je kunt het alvast maar in huis hebben want jonger worden we geen van allen. Veel succes met je Doro 8031 / 8040.

 2. Mikkie not a fanboy lolz -

  Jongens en meisjes echt waar zoveel gezeik om krassen en plugs en shizzl Seriously heb zelfs s8 plus en hem getest bijna geen kras op te krijgen in me zak gehad met sluitend erbij geen krasje mmm hoe dan dat mensen zeggen zo snel zo veel krassen fanboys/Girls haha echt waar en vr niet van de grond voor lopig lolz wake up vr is overal ps samsung en all rounded zijn goed bezig zeg dan heb nog nooit vr gekeken en gezien inplaats van iets afkraken damnz zoveel gezeik voor iets wat gewoon goed is klaar geen woorden verder aan vuil maken s8 is een super toestel. Met nadruk op die kaolo punt

  1. Laurens -

   Op het glas van elke premium smartphone is het sowieso bijna onmogelijk om er krassen op te krijgen, dit komt omdat het glas harder is dan bijvoorbeeld het metaal van sleutels of munten. Ik weet wel zeker dat er makkelijker krassen komen op het zachte aluminium van de iPhone 7 dan op het glas van de s8

 3. Mike -

  Blijft een raar verhaal, een oude toestel (iPhone7) vergelijken met een nieuwe smartphone (S8). Op het einde van het jaar vergelijken we de iPhone 8 weer met de S8 en dan is het weer andersom. totdat de S9 komt…….. blahblahblah.

  Geeft wel elke keer nieuwsvulling.

  1. Dominick Viëtor -

   Tsja, daar zit natuurlijk wat in. Dat die release-cycli niet mooi samenlopen is voor dit soort vergelijkingen inhoudelijk gezien niet zo handig. Maar het is natuurlijk wel zo dat de iPhone 7 en S8 op dit moment twee van de beste en populairste opties zijn als je een nieuwe telefoon wilt. Dus het is wel degelijk interessant om te weten welke beter is 😉

   1. Hotemetoot -

    En dan is dit geen goede afspiegeling. Je kan best af en toe een vergelijking maken, maar dit slaat alles. Dit kan je toch niet serieus nemen?

    Deze site wordt gewoon een verlengstuk van Samsung marketing, zover het nog niet was.

  1. Overstapper -

   Ik heb jarenlang, tot volle tevredenheid iphone gehad en heb nu de Samsung Galaxy S7 en ik moet zeggen; “de iphone kan er niet eens aan tippen”. Dat draadloos opladen is echt super, evenals de micro-sd-card, ontgrendelingsmogelijkheden en de hoofdtelefoon-aansluiting. Als iphone-liefhebber (en toen nog anti-android) was me dit niet eens bekend en onbekend maakt nu eenmaal onbemind.

   En ook als je telefoon kapot gaat is het Android-Google-systeem zodanig ingericht dat je gewoon al je apps, contacten en zelfs instellingen kan overzetten naar je nieuwe Android-toestel. Dus je hoeft je vrienden niet meer met schaamte te vragen naar hun telefoonnummer want dat heb je gewoon nog in de contacten van je Google-account. Superhandig!!

   Ik hou het vanaf nu bij de Galaxy’s (ja, ik ben om)

 4. Marco -

  De S8 is inderdaad geweldig.
  Zo is de vingerafdrukscanner aan de achterzijde ideaal. Als je de telefoon uit je broek haalt is deze al ontgrendeld terwijl je hem beet pakt. Verder loopt het toestel zonder haperingen, gaat de accu erg lang mee, is het beeldscherm lekker groot t.o.v. het formaat van het toestel en ziet het toestel er erg strak uit.
  Toppertje dus

 5. Hotemetoot -

  Lekker gekleurd weer. Customizen? WtF? Waarom wil je dat? Hoofdtelefoon plug? Samsung had toch ook goede draadloze earplugs?
  Ontgrendelingsopties “beter”??? Vingerafdruk scanner op de achterkant? Are you kidding me? Halfbakken gezichtsherkenning:-)

  Neem dan dit stuk:
  “Hoewel Apple de laatste tijd veel in het nieuws is geweest met betrekking tot augmented reality, lijkt er geen interesse te zijn in virtual reality. .Het bedrijf op het moment nog geen enkel VR product op de markt. In samenwerking met Oculus heeft Samsung de derde generatie Gear VR bril met afstandsbediening ontwikkeld om beeld ervaring van de Galaxy S8 beter te maken.”

  Slaat als een tang op een varken. Alsof VR nu he-le-maal HÉT is? Komt voorlopig toch echt niet van de grond.

  A10 chip draait rondjes on de SD 835. Update beleid: iPhone 7 krijgt zeker update onderstoning tor 2021 (komende 4 en een half jaar).
  Android in het algemeen: jaartje maximaal voor dit “top” toestel.

  Verder zeker ook die plof-phone vergeten?
  Het moge duidelijk zijn dat deze site weer eens door Samsung gesponsord is.

  Maar verder: voor een ADV een prima stuk, hoor. Top.
  👍😝

   1. Hotemetoot -

    Als je er dan zoveel verstand van hebt, waarom plaats je dan zo’n halbakken, niet doordacht stuk? Hou wou je dan als site serieus nemen?
    Stukken worden toch op inhoud nagekeken? Dan hep ik hut nied ooffur spelfouten…
    Je doet een gedegen onderzoek. Dit kan dus niet serieus genomen worden.
    Dit staat onder het kopje nieuws. Drie letters missen. A. D. V.

  1. Joyce -

   je vergeet het prachtig rood getinte scherm, de spontane reboots en de super krasgevoeligheid..allemaal klachten van huidige samsung s8 gebruikers.

   1. Hotemetoot -

    Heeft hier niets mee van doen. Geef aan dat het stuk nogal heel erg gekleurd is. En de “redenen” die aangedragen worden getuigen niet van enige objectiviteit. Dat stuk over VR zegt alleen “Samsung heeft VR, Apple zou alleen bezig zijn met VR”.
    VR is overrated, marketing.
    Geef ook aan, dat de S8 het gewoon weer qua snelheid aflegt bij de A10. Aangetoond in de benchmarks.
    Beetje flauw om het op “fanboy” te gooien en kom zelf eens met steekhoudende argumenten.
    Verder mag de schrijfster ook wel dit stuk terug lezen. Ik zou me hier voor schamen en ik heb geeneens journalisten school gedaan.

 6. Peter -

  Samsung wil altijd het eerste zijn maar maken hun produkt niet af.
  Wanneer begrijpen jullie dit nu eens!!!
  Bevoorbeeld de plof accu. Die wil je toch niet tegen je gezicht houden?!

 7. Wil -

  Samsung ligt al een paar jaar ver voor op Apple met zijn smartphones,. De Galaxy 6 was al beter en geavanceerder dan de iPhone 6 destijds. Apple is trendvolger geworden ipv trendsetter. Ze doen het allen marketingtechnisch goed en ze hebben/hadden een sexier image. Ik denk dat het empiorium Apple aan het afbrokkelen is met die smartphones die jaar na jaar bijna hetzelfde zijn als hun voorgangers.

  1. Yous -

   Hmm, raar dat de Iphone dan eerder met de vingerafdruk scanner is gekomen, en de simkaart slots hoe samsung ze nu heeft. Ook raar dat de headphone jack van de samsung naar beneden is gegaan zoals de Iphone. Ook heel raar dat samsung toen Apple miljoenen moest betalen omdat ze het design hadden gekopieërd. Ook is de software van de Iphone veel meer geoptimaliseerd waardoor ze veel sneller zijn dan Samsung telefoons 🙂

 8. Robert -

  Misschien zijn al deze wel features wel over 4 a 5 jaar mogelijk met de tam tam die Apple dan ten toon zal spreiden…..met nog nooit vertoond op een iPhone. Nu nog beter en bla bla. Alsof een next generation phone minder zal zijn. Nee, na 8 iPhones ben ik weg.

  1. S8 plus -

   Hotemetoot
   Stuk st….
   Welke fabrikant maakt DE CHIP van iPhones SAMSUNG natuurlijk maar dat wist je al omdat je zo slimme reacties plaats.iPhones toestellen werken sneller hoe komt dat? Omdat de software is te simpel gemaakt voor simpele mensen vragen kent ie niet draadloos betalen draadloos opladen en nog veel veel meer.qua opties komt niet Ens in de buurt lees iets meer over smartphone plaats niet zo maar iets.je hebt zeker een iPhones 5 10 jaar oud wat een oen.

   1. Hotemetoot -

    Hallo, nou niet meteen beginnen met schelden…

    Jij hebt er weinig kaas van gegeten. Apple bepaalt hoe die chips gebouwd worden, niet Samsung. Het ontwerp komt van Apple en Samsung is allang niet meer de leverancier voor die chips…
    Even rekenen… iPhone 5 kwam uit in 2012, dus dat is net geen 10 jaar. Heeft wel keurig netjes update naar iOS 10 gehad, dus ondersteuning van 5 jaar. Kunnen andere merken nog wat van leren.
    Zou leuk zijn als jij je fact straight hebt. Misschien een idee voor de volgende keer.

    Maargoed, aan de rest van je betoog kan ik weinig, je zinsbouw klopt niet.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters