5 toekomstige telefoontrends

Smartphones nemen een steeds prominentere rol in ons leven in. Wachtend op de tram, zittend in de trein en als MP3-speler op de fiets: de smartphone is ons meest gebruikte apparaatje. Niet zo gek dat er smartphonetrends zijn. Tijd om 5 trends volgens provider Simyo uit te lichten voor de toekomst van telefoons.

1 – Mobiel betalen

Toekomstige TelefoontrendsApple Pay, Samsung Pay, Android Pay: het houdt niet op. Er komen steeds meer mogelijkheden om straks met je smartphone mobiel te betalen. Straks weten we gewoon niet meer beter. Kaartje kopen in de bios? Tover je smartphone maar als portemonnee tevoorschijn. Datzelfde geldt dan voor betalen bij de kassa en inchecken in het OV. Chillend!

 

2 – Augmented reality: it’s coming!

Toekomstige TelefoontrendsAugmented reality, oftewel toegepaste realiteit, is naast virtual reality een van de toekomstige telefoontrends, zo lijkt het. Denk maar aan de Hololens van Microsoft, hét voorbeeld van augmented reality. Wij zijn benieuwd of deze trend zich dit jaar écht zal doorzetten.

3 – Genoeg van openbaar smartphone-gedrag

Toekomstige TelefoontrendsIn de rij voor de kassa in de supermarkt, in de trein, in de auto: nee, soms is het gewoon ‘not done’ om je smartphone luid en duidelijk te gebruiken. Bellen tijdens een plechtigheid, zoals een bruiloft, staat als stip op één in de lijst van smartphone-ergernissen van Nederland.

4 – Selfiehype voorbij?

Toekomstige TelefoontrendsSelfies zijn op hun retour. Nee, geen grapje: dat bleek wel uit een onderzoek, waaruit duidelijk werd dat 93% van de Nederlanders nooit een selfie neemt. Bovendien: wat moet je er eigenlijk mee? Niet iedereen heeft telkens behoefte om iemands anders hoofd op Facebook voor bij te zien komen hoor. Mooie trend dit, dus!

5 – Meer video’s

Toekomstige TelefoontrendsWaar de selfie op zijn retour is, wordt het nemen van video’s juist steeds populairder. Video wordt hét medium van de toekomst en met Facebook kun je nu zelfs een video als profielfoto instellen. Een profielvideo! Ga jij er dit jaar eentje maken? We zijn benieuwd… Facebook laat de mogelijkheden al zien :-)!

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters