‘Maar weinig mensen zullen de (te) dure iPhone 8 kopen’

Voor het eerst gaat Apple dit jaar drie iPhones uitbrengen. De iPhone 7s en 7s Plus worden de ‘normale’ opvolgers van de iPhone 7, terwijl de iPhone 8 als het ware de ‘luxe’ versie wordt. Er is echter één probleem: die luxe heeft ook zijn prijs.

De nieuwe luxe iPhone gaat naar verluidt minstens 1000 dollar kosten. Dat is voor het 64GB-model, als je meer opslag wilt zul je 100 tot 200 dollar meer moeten betalen. Dat gaat volgens Barclays-analist Mark Moskowitz veel te ver. Hij denkt eigenlijk dat Apple zijn iPhone 8 te duur maakt.

Meer dan 80 procent vindt iPhone 8 te duur

Volgens Moskowitz zal maar liefst 82 procent van de potentiële kopers van een iPhone de iPhone 8 te duur vinden. Deze consumenten wijken naar zijn analyse uit naar de goedkopere iPhone 7s en 7s Plus. De andere 18 procent zal wel geïnteresseerd zijn in het kopen van een smartphone met een prijskaartje van 1000 dollar.

iPhone 8 te duur

Uiteraard hebben we het hier ook over een premium model, dus het is zelfs niet de bedoeling dat iedereen hem kan betalen. Maar investeerders verwachten dat 30 tot 35 procent van de verkopen van de nieuwe iPhones afkomstig is uit de verkoop van de iPhone 8. Als de voorspelling van Moskowitz dichtbij de waarheid zit, zouden zij nog weleens bedrogen uit kunnen komen.

Wordt de goede marketing de redding?

Uiteraard zal Apple zijn best doen om de nieuwe iPhone 8 goed te marketen. Het bedrijf zet de nieuwe premium iPhone vast in de markt als dé must-havesmartphone van 2017. Toch kun je je afvragen of mensen niet liever uitwijken naar de iPhone 7s, hun iPhone 7 trouw blijven of zelfs overstappen naar de Samsung Galaxy Note 8.

Via PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. L8 -

  Ik koop iPhone’s sinds 2007 (wat mij aanspreekt; hardware vs Os werkt gewoon vlekkeloos, verder waardevast en top kwaliteit – duurzaam). Ik wacht de specificatie af om te zien of iPhone 8 het rechtvaardigt. Op dit moment iPhone 7 128GB. Dus instapmodel met 64GB zal respectievelijk in NL €1.159 kosten (wat qua opslag dus niet aan mijn behoefte voldoet), dus kom ik uit op 256GB model van ongeveer €1.269. Keuze zal uiteindelijk vallen tussen iPhone 8 256GB of nuchter vertrouwde upgrade naar iPhone 7s 128GB.

 2. Wim Willemsen -

  Te duur niet voor zaken mensen maar wel voor de gewone consument dit gaat geen topper worden 700€ A800€ is te doen maar 1000€ het is jullie toch niet in het hoofd geschoten perongeluk ik ben een i-phone fan maar zo gaat de lol eraf

 3. Pipolakki -

  Prijzen gaan nergens meer over! En sinds boven de 275 eurobook nog bkr tenzij cash gekocht zal het niet helpen. Chinezen produceren voor minder dan de helft betere machines moet je alleen iOS missen. Who cares!

  1. Ton -

   De Note is geen gewone telefoon. Dat is op zich al een niche produkt, voornamelijk voor de zakelijke markt. Ik zou eerder de vergelijking trekken met de Galaxy S8 van €700 en S8+ van €800 en dan is de IPhone 8 gewoonweg te duur.

   1. Shawn -

    De s8 en s8+ mag je straks gaan vergelijken met de 7s en plus, dus ik denk dat dat het vergelijk van hansz wel klopt

   2. Erik -

    De S8+ is juist 854,- op dit moment!
    En de S8 zit momenteel op 719,-…
    Bij de iphone 8 bestaat de voorkant voor 94% uit scherm, bij de S8, S8+ en note 8 is dat maar 83%.

    De iphone 8 is krachtiger dan de note 8 op papier!
    Heeft betere camera, etc.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters