‘Maar weinig mensen zullen de (te) dure iPhone 8 kopen’

Voor het eerst gaat Apple dit jaar drie iPhones uitbrengen. De iPhone 7s en 7s Plus worden de ‘normale’ opvolgers van de iPhone 7, terwijl de iPhone 8 als het ware de ‘luxe’ versie wordt. Er is echter één probleem: die luxe heeft ook zijn prijs.

De nieuwe luxe iPhone gaat naar verluidt minstens 1000 dollar kosten. Dat is voor het 64GB-model, als je meer opslag wilt zul je 100 tot 200 dollar meer moeten betalen. Dat gaat volgens Barclays-analist Mark Moskowitz veel te ver. Hij denkt eigenlijk dat Apple zijn iPhone 8 te duur maakt.

Meer dan 80 procent vindt iPhone 8 te duur

Volgens Moskowitz zal maar liefst 82 procent van de potentiële kopers van een iPhone de iPhone 8 te duur vinden. Deze consumenten wijken naar zijn analyse uit naar de goedkopere iPhone 7s en 7s Plus. De andere 18 procent zal wel geïnteresseerd zijn in het kopen van een smartphone met een prijskaartje van 1000 dollar.

iPhone 8 te duur

Uiteraard hebben we het hier ook over een premium model, dus het is zelfs niet de bedoeling dat iedereen hem kan betalen. Maar investeerders verwachten dat 30 tot 35 procent van de verkopen van de nieuwe iPhones afkomstig is uit de verkoop van de iPhone 8. Als de voorspelling van Moskowitz dichtbij de waarheid zit, zouden zij nog weleens bedrogen uit kunnen komen.

Wordt de goede marketing de redding?

Uiteraard zal Apple zijn best doen om de nieuwe iPhone 8 goed te marketen. Het bedrijf zet de nieuwe premium iPhone vast in de markt als dé must-havesmartphone van 2017. Toch kun je je afvragen of mensen niet liever uitwijken naar de iPhone 7s, hun iPhone 7 trouw blijven of zelfs overstappen naar de Samsung Galaxy Note 8.

Via PhoneArena

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters