'83 procent van alle mobiele telefoonnummers uitgegeven'

Slechts 17% van alle beschikbare mobiele nummers in Nederland is nog niet uitgegeven. 83% is dat wel. Dat meldt Connexie op gezag van een inventarisatie van GSM Helpdesk.

mobiele telefoonsDe afgelopen maand ging het hard met de telefoonnummers, toen een nieuwe reeks 06-nummers werd uitgegeven aan Ziggo. Dat is de 06-865 reeks.

Daarmee zijn er nu 500 miljoen mobiele telefoonnummers toegekend aan de bedrijven die mobiele telefonie aanbieden. Volgend Connexie zouden er nu nog minder dan 100 miljoen mobiele telefoonnummers beschikbaar zijn en de uitgifte daarvan gaat rap door.

Het gaat dan niet zozeer om mobiele telefoonnummers die bij personen in gebruik zijn, maar om bijvoorbeeld alarminstallaties die automatisch een centrale bellen als er onraad wordt geconstateerd.

Overigens zijn er miljoenen mobiele telefoonnummers niet meer in gebruik, omdat consumenten of bedrijven abonnementen hebben opgezegd of omdat mensen hun prepaid simkaart hebben laten verlopen.

Mensen die een telefoonnummer meenemen naar een nieuwe provider, krijgen even een tijdelijk nummer. Ook die tijdelijke nummers zijn dan verbruikt.

De OPTA, toeziet op het telecomverkeer in Nederland, heeft al in januari het beleid aangepast voor de uitgifte van mobiele telefoonnummers. Mede daarom worden er op de middellange termijn geen problemen verwacht bij de uitgifte van nieuwe mobiele telefoonnummers.

Bron: Connexie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. v-power -

  De reden dat er al zoveel is uitgegeven is ook omdat de providers dit met opzet doen om zoveel mogelijk nr reeksen te bemachtigen. Dit is waardevol voor hun voor als er daadwerkelijk schaarste gaat ontstaan. Zodra er echt schaarste ontstaat worden onnodig gebruikte 06 nrs gewijzigd. Je kunt denken aan data abonnementen, die kunnen het prima doen met een intern nr. Zo ook veel machine-to-machine toepassingen.

 2. Tinus Trekzalf -

  Non-nieuws. Het zou pas nieuws zijn dat alle nummers op zijn. Dat ze zijn uitgegeven aan bedrijven wil namelijk niet zeggen dat ze op zijn. Na een periode inactief te zijn geweest komen ze gewoon weer in omloop.

 3. Samsung-Rules -

  Wat een onzin nummer te weinig.. goede smoes om weer geld te verdien!!

  Nummers die inactief zijn of die mensen na verlenging niet mee nemen.. komen naar een tijdje gewoon weer in de roulatie.. Dus als iedere nederlander twee gsm`s heeft en twee allarm centrales, en ook nog twee tables met sim, en een gps om het vrouwtje te volgen met sim.. dan nog zijn er 500 milj over. Flauwekul is het.:P

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters