'83 procent van alle mobiele telefoonnummers uitgegeven'

Slechts 17% van alle beschikbare mobiele nummers in Nederland is nog niet uitgegeven. 83% is dat wel. Dat meldt Connexie op gezag van een inventarisatie van GSM Helpdesk.

mobiele telefoonsDe afgelopen maand ging het hard met de telefoonnummers, toen een nieuwe reeks 06-nummers werd uitgegeven aan Ziggo. Dat is de 06-865 reeks.

Daarmee zijn er nu 500 miljoen mobiele telefoonnummers toegekend aan de bedrijven die mobiele telefonie aanbieden. Volgend Connexie zouden er nu nog minder dan 100 miljoen mobiele telefoonnummers beschikbaar zijn en de uitgifte daarvan gaat rap door.

Het gaat dan niet zozeer om mobiele telefoonnummers die bij personen in gebruik zijn, maar om bijvoorbeeld alarminstallaties die automatisch een centrale bellen als er onraad wordt geconstateerd.

Overigens zijn er miljoenen mobiele telefoonnummers niet meer in gebruik, omdat consumenten of bedrijven abonnementen hebben opgezegd of omdat mensen hun prepaid simkaart hebben laten verlopen.

Mensen die een telefoonnummer meenemen naar een nieuwe provider, krijgen even een tijdelijk nummer. Ook die tijdelijke nummers zijn dan verbruikt.

De OPTA, toeziet op het telecomverkeer in Nederland, heeft al in januari het beleid aangepast voor de uitgifte van mobiele telefoonnummers. Mede daarom worden er op de middellange termijn geen problemen verwacht bij de uitgifte van nieuwe mobiele telefoonnummers.

Bron: Connexie

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters