88,5% Nederlanders: genoeg contact met vrienden en familie

Van de Nederlanders boven de achttien vindt ruim 88 procent zichzelf sociaal genoeg. Dit blijkt uit onderzoek dat DirectResearch in opdracht van Simyo uitvoerde. Aan het onderzoek deden ruim 1000 mannen en vrouwen mee. Het onderzoek  is vandaag gepubliceerd en gaat over wat Nederlanders zelf vinden van hun sociale leven.

Het onderzoek heeft één hoofdvraag: hebben Nederlanders nog genoeg contact met elkaar? De smartphone biedt natuurlijk een hoop opties om mee te communiceren zoals bellen, sms’en en WhatsAppen. Toch kan een smartphone ook voor een hoop afleiding zorgen tijdens sociale gelegenheden, zoals een diner met vrienden of familie.

Familie

WhatsApp-read-receiptsHet eerste waar het onderzoek naar keek is contact met familie. Daaruit blijkt dat mannen minder vaak contact hebben met hun familie dan vrouwen. 69 procent van de vrouwen ziet haar ouders. Bij mannen is dit percentage 56 procent. Bellen gebeurt regelmatiger. Ouders worden gemiddeld zes keer per maand gebeld door hun kinderen. De groep kinderen die het vaakst belt met zijn ouders is de categorie 41- tot 55-jarigen. De reden hiervoor is de leeftijd van de ouders: de kinderen bellen hierdoor vaker om te vragen hoe het gaat.

Vrienden

Naast familie komt in het onderzoek ook het contact met vrienden aan bod. Uit het onderzoek blijkt dat we vrienden het vaakst spreken van alle contacten. Vooral mensen onder de dertig hebben vaak contact met vrienden, gemiddeld vijf keer per maand. Bellen doen we iets minder vaak, ongeveer drie keer per maand. Toch zegt de grootste groep Nederlanders dat het contact met vrienden altijd beter kan.

Facebook

simyo

Er is natuurlijk ook nog één plaats waar al je vrienden samenkomen. Deze plek heet Facebook. Nederlanders kijken gemiddeld zo’n vijf keer per dag op het sociale netwerk. Twintigers vinden dat ze te vaak op Facebook zitten. Toch plaatsen we niet vaak iets op Facebook. 70 procent plaatst minder dan één keer per week een foto of bericht op zijn tijdlijn.

FacebookAan het einde van het onderzoek was er nog één vraag over. Vind jij jezelf sociaal? De onderzochte groep reageerde erg positief op deze vraag. 91 procent van de mannen en 86 procent van de vrouwen vindt zichzelf sociaal genoeg. Toch zijn er altijd verbeterpunten. Zo wil een derde van de vrouwen en een vijfde van de mannen minder tijd aan Facebook besteden. Deze tijd willen ze steken in het bellen én bezoeken van hun vrienden.

Naast dit onderzoek over sociale Nederlanders liet Simyo ook onderzoeken wat de grootste irritaties zijn op het gebied van telefoongebruik. Dat onderzoek lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters