9292 doet onderzoek naar OV-applicaties

De organisatie achter 9292, de bekende OV-routeplanner, is erg benieuwd naar de mening van reizigers over welke functionaliteiten mobiele OV-applicaties zouden moeten beschikken. Na de afloop van een programmeerwedstrijd voor dit soort applicaties is 9292 een grootschalig onderzoek gestart hiernaar.

trein

De programmeerwedstrijd was bedoeld om vernieuwende applicaties te maken voor verschillende smartphones. De competitie is gespeeld door 22 teams en is afgelopen op 30 april van dit jaar. De nieuwe ontwerpen van de designers worden meegenomen in het uiteindelijke onderzoek dat 9292 aan het uitvoeren is. De ontwikkelde applicaties zullen 18 mei worden beoordeeld door een jury waar onder meer Paul Brackel van OMI en trendwatcher Vincent Everts in plaats nemen.

Het OV-applicatieonderzoek gaat uiteindelijk over 34 applicaties, waaruit 200 verschillende functies zijn gekomen die onder elkaar zijn gezet op een lijst. Deze functies plus de nieuw ontwikkelde functies uit de progammeerwedstrijd zijn uiteindelijk onderverdeeld in de volgende vijf categorieën.

• plannen van een route
• bekijken van een dienstregeling
• gebruik van kaarten
• bekijken van storingen/wijzigingen
• extra’s

OV-aplicatie 

Voorbeeld van een goede Nederlandse applicatie is: “Trein” maar als frequente treinreizigers zouden wij van All About Phones ook graag applicaties verwelkomen zoals “Red Rocket” uit Canada dat halte-informatie overzichtelijk weergeeft, “Hot City” uit Luxemburg en “SBB Timetable” uit Zwitserland dat de meeste functies lijkt te bezitten.

Meedoen met het onderzoek van 9292 kan op de site van deze organisatie, waar ook fraaie prijzen te winnen zijn.

Bron: Pocketinfo.nl

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters