9292ov vergemakkelijkt mobiel routeplannen met QR-codes

QR-codes bestaan al jaren, maar beginnen nu eindelijk wat aan populariteit te winnen. Routeplanner 9292ov.nl zal de tweedimensionale streepjescodes nu ook inzetten om je meteen van reisadvies op je telefoon te voorzien.

QR-code 9292ovAl jaren geleden probeerden verschillende producenten de QR-code, een soort 2D streepjescode, te introduceren. Dit mislukte omdat veel consumenten nog geen mobiel internet hadden en veel bedrijven er daarom niets in zagen. Daarnaast was er het kip-ei-probleem voor de barcodescanners. Niemand installeerde de applicatie omdat de codes amper gebruikt werden en op hun beurt werden de codes amper gebruikt omdat niemand de applicatie had. Nu mobiel internet erg in opkomst is en het daarnaast door de vele applicatiewinkels makkelijker is geworden de applicatie ter plaatse nog even snel te downloaden. Dat betekend ook dat bedrijven weer geïnteresseerd raken in de codes, zoals ook 9292ov.nl.

Om reizigers makkelijk mobiel te voorzien van een reisadvies, heeft het bedrijf nu bij de meeste desktop-zoekopdrachten QR-codes toegevoegd. Als je een reis op je PC voorbereidt en mobiel internet hebt kun je zo makkelijk je reisadvies op je telefoon laden en via de geschiedenis van je barcodescanner overal snel opvragen. De code is niet meer dan een link naar de mobiele site van 9292ov waar je reisadvies al voorgeladen staat, m

Om te demonstreren hoe het werkt, hebben we hieronder even twee screenshots gemaakt. Eentje van het reisadvies op de PC, met de code erin. De rechter screenshot die je ziet is gemaakt op de telefoon waar de barcode gescand is. Zoals je ziet wordt je niet direct naar de reispagina gebracht, maar naar een pagina waar je nog een reistijd kunt uitkiezen. Om het zelf ook te proberen kun je de code links van dit bericht scannen, die je bij de site van 9292ov brengt.

9292 reisinformatie desktop

 

9292ov reisinformatie mobiel

 

9292ov QR-code banner

 

Bron: Emerce

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters