Adobe stopt met het ontwikkelen van Flash voor smartphones – Update

Fabrikant Adobe zal later op de dag bekend gaan maken dat het bedrijf gaat stoppen met het ontwikkelen van Flash voor smartphones. De producent gaat zich richten op de ontwikkeling van HTML5 en mobiele applicaties.

Adobe wist richting partners bekend te maken via een e-mail dat het plots helemaal gaat stoppen met de ontwikkeling van Flash voor smartphones. Volgens ZDnet zal Adobe alleen nog maar patches voor de huidige players op smartphones gaan uitbrengen, maar geen nieuwe players meer maken voor nieuwe OS-updates voor Android, PlayBook en Symbian.

De stap van Adobe komt redelijk onverwachts, vooral aangezien partijen als BlackBerry en Google veel tijd hebben geïnvesteerd om Flash op hun platform werkend te krijgen. Desondanks is Adobe van mening dat HTML5 de winnaar is en zal de ontwikkelaar zich gaan richten op dat platform. Ook gaat het bedrijf eigen mobiele applicaties maken.

Adobe maakte ook bekend dat het bedrijf wereldwijd 750 mensen gaat ontslaan. De fabrikant ziet zijn omzet terugvallen als gevolg van tegenvallende verkopen. Fabrikant Apple was grote voorstander van HTML5 en heeft daardoor nooit Flash toegestaan op zijn iOS-apparaten. Als gevolg hiervan hebben veel websitebouwers hun websites aangepast richting HTML5 waardoor Flash nog een kort leven leek te hebben.

Update op 9/11/2011 om 15:30 uur:

Adobe heeft inmiddels bevestigd dat het bedrijf inderdaad gaat stoppen met het ontwikkelen van Flash voor smartphones.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters