Eerste ervaring met de Google Nexus One

De Google Nexus One was volop aanwezig op het Mobile World Congress. Het wordt dus voor ons tijd om het toestel eens onder de loep te nemen en te kijken wat er nou zo bijzonder is aan deze Google-telefoon.

Google Nexus One

De Google Nexus One houdt de gemoederen nog steeds over de hele wereld bezig, ondanks dat het toestel nu al geruime tijd op de markt te vinden is. Het toestel is vooralsnog alleen in Amerika te krijgen maar wordt al in meerdere landen geïmporteerd en sinds kort moet Nederland er ook aan gaan geloven. Op het Mobile World Congress was het toestel uitgebreid aanwezig en na een korte onderhandeling mochten we even een toestel lenen van iemand die hem net gewonnen had bij een uitreiking.

De Nexus One is een telefoon die op Android 2.1 loopt en gemaakt is door HTC maar ontworpen door Google. Het toestel is de eerste telefoon in de Nexus-range en in de toekomst zullen er van andere fabrikanten Nexus-telefoons gaan komen. De N1 is een telefoon die opvallend veel lijkt op de HTC Desire die gisteren aangekondigd werd en dat is uiteraard niet zo gek aangezien ze beide door dezelfde producent gemaakt zijn. De N1 is op zich een prima telefoon die erg snel werkt en prima vormgegeven is. Het toestel heeft prettige ronde hoeken en geen scherpe randen waardoor je er lekker mee kunt werken en bellen. De interface van het toestel is snel te noemen maar grafisch niet erg indrukwekkend. Uiteraard zijn de achtergronden van het toestel dynamisch wat op zich een leuke toevoeging is maar het OS is verder totaal niet aangekleed door Google en dat is zonde. De prestaties liegen er niet om en alles is functioneel en werkt naar behoren. De navigatie werkt prima en uiteraard ziet ook de camera er ook goed uit voor een smartphone. Wel vinden we het toestel wat saai qua looks en OS maar al met al een prima toestel, niet revolutionair helaas . Vooral het ontbreken van een eigen interface en leuke extra’s zijn voor de Nexus One de bottelnek.

Google Nexus One

 

Google Nexus One

 

Google Nexus One

 

Google Nexus One

 

Google Nexus One

 

Google Nexus One

 

Google Nexus One

 

Google Nexus One

 

Google Nexus One

 

Google Nexus One

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters