HTC introduceert de Hero, tilt Android naar een nieuw niveau

HTC heeft vandaag een nieuw toestel in de Android-lijn aangekondigd, de HTC Hero. Dit toestel is de eerste Android-telefoon die een aangepaste interface heeft, genaamd HTC Sense.

HTC Hero

Na de HTC Dream en HTC Magic komt HTC vandaag met een derde toestel dat op Android draait. Het nieuwe toestel, de HTC Hero, brengt een aantal nieuwe dingen naar de markt en bouwt verder op het design en de specificaties van de Dream en de Magic. Dit nieuwe Android-toestel is vooral gericht op een vlekkeloze gebruikerservaring en heeft dan ook een geheel nieuwe interface bovenop Android geïnstalleerd gekregen: HTC Sense. Deze interface zal later in HTC’s gehele line-up terug komen, ook op de Windows Mobile-toestellen. Dit is nog helemaal nieuw voor de markt, maar het concept van een interface bovenop Android zal naar verwachting razendsnel opgepakt gaan worden door andere producenten. Een andere primeur die HTC met de Hero heeft is een coating van Teflon, die alleen in de witte versie toegepast wordt. Deze coating moet ervoor zorgen dat de Hero een duurzame en stevige buitenkant heeft en dus langer meegaat.

Naast al deze nieuwigheden heeft de HTC Hero ook legio functies die we al kenden, te beginnen met een vingerafdrukbestendig touchscreen met een HVGA-resolutie. Dit 480×320 scherm heeft een doorsnede van 3,2 inch en is daarmee goed geschikt voor webbrowsing. Verder heeft de HTC Hero een 3,5 millimeter jackplug zodat je alle headsets in de Hero kunt inpluggen. Dit geeft aan dat het toestel meer gericht is op multimedia, wat nog eens onderstreept wordt door de 5-megapixelcamera die HTC in de Hero heeft ingebouwd. Verder heeft het toestel net als zijn voorgangers een digitaal kompas, accellerometer en ondersteuning voor gps. Verder is natuurlijk 3G+ in de Hero aanwezig en kan het toestel omgaan met Wi-Fi-netwerken.

De HTC Hero zal al in juli verkrijgbaar zijn in Europa en het lijkt erop dat de Hero de eerste providervrije Android-telefoon van HTC zal gaan worden. Een prijs is nog niet genoemd door HTC, maar deze zal vast wel naar boven komen via een van onze concullega’s die aanwezig zijn op het persevenement dat de producent vandaag in Londen houdt.

HTC Hero

 

HTC Hero

 

HTC Hero

 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters