Microsoft kondigt de Kin One en de Kin Two aan

De langverwachte project Pink-telefoons zijn tijdens een persconferentie van Microsoft bekend gemaakt. De toestellen gaan de de Kin One en de Kin two heten waarbij beide zijn helemaal op socialmedia gericht zijn.

Microsoft heeft tijdens een persconferentie die live door All About Phones vertaald is twee nieuwe telefoons aangekondigd. De Kin One is een kleine ovale telefoon, de Kin Two heeft het formaat van een gewone Qwerty-smartphone. Hierdoor beschikt het toestel over een uitschuifbaar Qwerty-toetsenbord en een 8.0-megapixelcamera die ook in HD video’s kan opnemen. Daarnaast zit er een LED-flits op de achterkant die volgens de producent tot acht keer beter flitst dan dat we nu gewend zijn.

De Kin One is daarnaast ook uitgerust met een uitschuifbaar toetsenbord dat meer iets weg heeft van het bekende Palm Pre-toetsenbord. De One heeft echter een 5.0-megapixelcamera maar ook deze kan in HD video’s maken. Beide toestellen hebben een Zune-mediaplayer en een multitouch-scherm meegekregen van Sharp. De One kan tot 4GB aan opslagcapaciteit aan, de Two tot 8GB.

Kins

 

Beide toestellen zijn ook uitgerust met het nieuwe ‘Kin Loop’, een stukje software dat je sociale-feeds van websites zoals Facebook en Twitter verzamelt en je toelaat je status te updaten. De one zou eerder gericht zijn op vrouwen vanwege zijn compacte formaat, de Two wat meer op mannen en zakenlui. De telefoons kunnen gezien worden als een ‘Zune-Phone’ want ze zijn allebei uitgerust met een Zune-mediaspeler en de Zune store, een alternatief op de iTunes-store van Apple. Het lijkt erop dat beide telefoons op een uitgeklede versie van Windows Phone lopen echter is dit nog niet geheel duidelijk.

Microsoft komt ook met een stukje online software om je telefoon te beheren op je PC, genaamd Kin Studio. Je kunt in je browser foto’s en video’s gaan bewerken en delen op sociale websites die draadloos via het GSM-netwerk worden geladen. Ook het beheren van muziek is mogelijk. Daarnaast heeft de producent een Timeline geïntroduceerd in de browser-software waarbij je online kunt zien wie wanneer is gezegd heeft en welke foto’s je wanneer hebt opgenomen.

Kin Studio

 

Kin

 

Microsoft hoopt met de Kin’s vooral online-mensen aan te spreken die vaak op Facebook, Twitter of MySpace zitten en constant online willen zijn. De producent heeft het toestel helemaal om de genoemde netwerken heen gebouwd zodat je altijd in contact staat met vrienden en andere relaties.

Microsoft zal de Kin One en Kin Two vanaf mei in Amerika gaan uitbrengen en volgens de ontwikkelaar mag Vodafone de telefoons vanaf de herfst in Europa gaan voeren. Onduidelijk is nog tegen welke prijs en in welke landen Vodafone dit gaat bewerkstelligen. De Kin One en Two zijn de eerste telefoons van Microsoft nadat de producent al jaren ervaring heeft met mobiele software van Windows Mobile. Microsoft produceert de toestellen niet zelf, dat gebeurt door het bedrijf Sharp.

Kin Two

 

One

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters