Palm aandelen schieten de lucht in na nieuw gerucht omtrent overname

Na geruchten over een overname door Nokia van Palm afgelopen september, zijn deze geruchten nu opnieuw aangezwengeld. Als gevolg hiervan zijn de aandelen van Palm bijna 10% meer waard geworden.

Nokia Palm

Op 23 september dit jaar kwamen er geruchten naar boven dat Nokia het noodlijdende Palm uit de brand zou helpen door een bod te doen op het bedrijf. Toen ging het aandeel van Palm met 7% omhoog, maar sinds dien hebben we er nooit meer iets van gehoord. Nu, ruim anderhalve maand later, begint alles weer opnieuw. Opnieuw zijn er geruchten opgedoken over een eventuele overname van Palm en opnieuw zijn de aandelen van Palm flink gestegen. Afgelopen vrijdag, toen de geruchten naar buiten kwamen, sloot het aandeel van Palm maar liefst 8,1%. Het aantal call-opties dat verhandeld werd vernegenvoudigd als gevolg van het nieuws en steeg naar 80.000.

De aandeelhouders hebben het nieuws dus in ieder geval positief ontvangen, maar analisten staan er wat sceptischer tegenover. De achterliggende gedachte is dat Nokia met een overname van Palm een grote inhaalslag kan maken op de smartphone-markt, maar volgens analisten kan dat veel makkelijker en zal Nokia zo het grootste deel van hun nieuwe aanwinst weer weggooien. Palm, dat voor meer dan twee miljard dollar gekocht zou moeten worden, zou dan door Nokia helemaal gestript worden behalve het R&D-deel van het bedrijf en het deel dat zich bezig houdt. Volgens analisten is het dan ook logischer dat Nokia de licentierechten van het besturingssysteem van Palm, genaamd WebOS, zou kopen voor veel minder geld.

Bron: Yahoo

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters