Roadmap Samsung lekt, is fake volgens producent

Afgelopen week is een roadmap van Samsung online verschenen waarin alle plannen van de producent voor de komende tijd vermeld staan. Door Samsung al afgedaan als niet echt, maar daarom niet minder interessant.

Samsung logoMisschien zelfs nog wel interessanter. Want het feit dat Samsung op het gerucht reageert, iets dat zeker niet gebruikelijk is, laat zien dat er in ieder geval iets aan de hand is. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat de roadmap inmiddels offline gehaald is bij de originele bron.

Hoe dan ook, de roadmap onthult een aantal nieuwe Android-toestellen, één nieuwe Windows Phone en ook nog twee nieuwe telefoons met Samsung’s eigen Bada erop.

De interessantste telefoon is ongetwijfeld de GT-I9250, die uitgerust is met de nieuwe versie van Android Ice Cream Sandwich. Dat doet vermoeden dat dit misschien de eerder getipte Nexus Prime of Nexus 3 is. Dat is overigens lang niet zeker: volgens de eerste geruchten zou dat toestel door LG of HTC gemaakt worden. De specificaties van het toestel liegen er in ieder geval niet om. Het Super amoled plus-display dat Samsung in de telefoon heeft gestopt moet een doorsnede van 4,65” krijgen en een resolutie van 1280×720 pixels. Daarnaast is het toestel uitgerust met een dualcore-processor die mogelijk op 1,8GHz geklokt is.

De grote broer van de GT-I9250 is de GT-I9220, uitgerust met een scherm dat een doorsnede van maar liefst 5,3” heeft. Daarmee valt het toestel dus eigenlijk binnen het tablet-segment. De resolutie van het Super amoled plus-scherm is met 720p hetzelfde als bij de I9250, maar de processor loopt met 1,4GHz mogelijk wat achter bij die van zijn broertje. En ook de Android-versie is wat minder ver gevorderd: de I9220 wordt volgens de geruchten uitgerust met Android Gingerbread. Tot slot weten we nog dat de camera van het toestel een resolutie van 8 megapixels mee zal krijgen.

Een ander lid van de familie is de I9210, uitgerust met een ‘klein’ 4,5”-scherm. Dat scherm, opnieuw een Super amoled plus-scherm, heeft de gebruikelijke WVGA-resolutie. Ook deze telefoon is uitgerust met Android Gingerbread en heeft net als de I9220 een 8-megapixelcamera. Ook bijzonder is de accu van het toestel: die is met een capaciteit van 1750mAh een slagje groter dan de gemiddelde telefoonbatterij.

Er zijn ook nog vier wat goedkopere Android-telefoons: de I8150, de S5360, de S5610 en de B5510. De eerste drie zijn uitgerust met Android Gingerbread en de laatste moet het stellen met het oudere Android Froyo. De I8150 is met een 3,7” WVGA-scherm, 5-megapixelcamera en ondersteuning voor GPS, Wi-Fi en bluetooth 3.0 de duurste van het stel. De andere drie zijn low-end toestellen met een QVGA-scherm. De S5610 is een echte mini met een 2,4”-scherm en de S5360 en B5510 zijn iets groter met respectievelijk een 3”- en een 2,8”-scherm. De laatste is daarnaast uitgerust met een qwerty-toetsenbord.

De nieuwe Windows Phone zou de Galaxy W zijn, een wat goedkoper Windows Phone 7 Mango-model dat erg veel van de Omnia 7 weg heeft. De enige veranderingen zijn het schermformaat, dat met 3,7” wat gekrompen is en hoogstwaarschijnlijk het design. Verder heeft het toestel dezelfde 1GHz-processor, dezelfde 5-megapixelcamera en natuurlijk ondersteuning voor GPS en Wi-Fi.

Het Bada-duo wordt gevormd door één goedkoop model in de vorm van de S5380 en één duur model in de vorm van de S8600. Die laatste wordt waarschijnlijk de Wave III.

Tot slot is er ook nog een nieuwe Galaxy Tab: de P6200. Dat moet de opvolger van de originele Galaxy Tab worden en het apparaat heeft dan ook een 7″-scherm. Natuurlijk is de nieuwe Tab uitgerust met Android Honeycomb en er is tevens een Wi-Fi only versie van de tablet in de vorm van de P6210.

Over prijzen en beschikbaarheid van de verschillende telefoons is nog niets bekend. En ook data voor de mogelijke aankondiging wordt geen woord over gerept door de bron.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters