Samsung komt met de Samsung Galaxy S II over de brug

Samsung heeft vandaag tijdens haar Unpacked-event in Barcelona de opvolger van de razendpopulaire Galaxy S aangekondigd. De telefoon heet de Galaxy S II en heeft onder andere een dualcore-processor.

Samsung Galaxy S II

De telefoon was al veelvuldig uitgelekt en geteaset, maar is nu dan ook eindelijk officieel. De belangrijkste upgrades boven de originele Galaxy S zijn dat het toestel op Samsung’s nieuwe Orion-chipset draait. Die is onder andere uitgerust met een dualcore ARM Cortex A9-processor, die geklokt is op 1GHz. Verder is het toestel uitgerust met een 4,3” Super amoled plus-scherm met WVGA-resolutie. Een andere duidelijke upgrade is het formaat: de Samsung Galaxy S II is slechts 8,5 millimeter dun en is daarmee de dunste smartphone ter wereld.

Zoals we dat mogen verwachten van Samsung draait de Galaxy S II Samsung’s bekende TouchWiz-interface, die uiteraard een aantal noviteiten heeft meegekregen. Zo zijn er een aantal hubs toegevoegd, waaronder de Music Hub en de Readers Hub. Dat ligt allemaal boven Google’s Android Gingerbread. De Galaxy S II heeft op multimediagebied ook het een en ander in huis: het toestel heeft een 8-megapixelcamera en kan video’s opnemen in 1080p HD-resolutie. De body van het toestel, inclusief de achterkant, is weer in zijn geheel uit plastic opgetrokken zoals dat ook bij zijn voorganger het geval was.

Ook qua verbindingen is de Galaxy S II goed uitgerust: er is HSPA+ aanwezig, het toestel heeft een feature waarmee je HD-content naar je TV kunt streamen en natuurlijk kun je gebruik maken van Wi-Fi b/g/n en Bluetooth 3.0.

Morgen heeft Samsung ons uitgenodigd voor een Nederlandse pers-briefing, waarbij we ongetwijfeld ook wat lokale feiten over de Galaxy S II te weten zullen komen. Daarnaast zullen we het toestel natuurlijk stevig aan de tand voelen morgen en daar onze eerste ervaringen van plaatsen.

Samsung Galaxy S II

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters