Verkoopverwachting Nexus One flink ingekrompen

Volgens nieuwe berichten zijn Google’s verkoopverwachtingen voor de Nexus One, haar eigen Android-telefoon, flink verminderd. De totale verkoopverwachting van het toestel staat nu op een miljoen exemplaren volgens de bron.

Google Nexus One

Google’s eerste eigen telefoon, de Nexus One, is tot op heden alles behalve een succes te noemen wat betreft de verkoopcijfers en volgens Google gaat dat ook niet meer sterk veranderen. Het bedrijf heeft namelijk haar verkoopverwachtingen voor de Nexus One flink naar beneden gehaald. Deze verwachtingen stonden eerst op 3,5 miljoen verkochte telefoons, nu is dat nog slechts één miljoen toestellen.

Redenen voor deze lage verkoopcijfers zijn al vaak besproken en liggen volgens velen vooral in het feit dat de Nexus One alleen via Google’s eigen webwinkel wordt aangeboden en ook alleen via Google wordt geadverteerd. Daarnaast is de beschikbaarheid van het toestel nogal klein en is hij voorlopig in de meeste landen, waaronder Nederland, niet officieel te koop. Opvallend genoeg lijkt het alsof Google zich ook niet zo druk maakt om de tegenvallende resultaten van de Nexus One. Het bedrijf zou meer bezig zijn met het ontwikkelen van een tweede eigen telefoon, welke door Motorola geproduceerd gaat worden en waarschijnlijk gedoopt zal worden tot Nexus Two.

Bron: HTC Pedia

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters