'Aanbod Samsung Galaxy S6 Edge blijft achter bij vraag'

Samsung kan waarschijnlijk niet voldoen aan de vraag naar de Galaxy S6 Edge. Het productieproces voor de innovatieve smartphone is nog niet optimaal, waardoor de productie niet zomaar kan worden opgeschroefd.

Samsung Galaxy S6 Edge koopwijzer

Dit meldt persbureau Reuters. Ondertussen houdt Samsung rekening met een recordverkoop van de Galaxy S6. Dit gaat leiden tot goede kwartaalcijfers, denkt Samsung. Zo zou de omzet voor het eerste kwartaal van dit jaar de hoogste zijn in drie kwartalen tijd. Analisten menen dat dit vooral komt omdat Samsung zijn eigen processor voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge gebruikt.

Samsung verwacht dat de Galaxy S6 goed verkocht wordt. Ondertussen kan het niet voldoen aan de vraag naar de S6 Edge. Het is namelijk lastiger om deze smartphone te produceren, vanwege het gebogen scherm. “Sommige providers veranderen hun orders omdat ze meer exemplaren van de S6 Edge willen hebben”, zegt Greg Roh, een analist bij HMC Investment.

“Het lijkt erop dat de vraag naar de S6 Edge het hele jaar groter zal zijn dan het aanbod. Dit betekent dat de verkoopprijs minder snel daalt, wat natuurlijk goed nieuws is voor Samsung.” Analisten denken dat Samsung dit jaar 50 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en S6 Edge gaan verkopen.

Hoewel Samsung voor zijn vlaggenschepen niet een Qualcomm-processor gebruikt, benadrukt de fabrikant dat het nog altijd een partner van de chipfabrikant is. De opmerking van J.K. Shin, de topman van Samsungs smartphone-afdeling is echter dodelijk.

“We hebben het beste nodig om onze producten competitief te maken. Dat is ook de reden dat we voor onze eigen processor hebben gekozen. Maar het zou zomaar kunnen dat we voor de volgende Galaxy-telefoon weer een Qualcomm-processor gebruiken”, aldus Shin.

Samsung werkt ondertussen aan nieuwe draagbare apparaten, zoals een nieuwe versie van zijn Gear-smartwatch. Het is nog onbekend wanneer de Zuid-Koreaanse fabrikant deze producten aankondigt.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters