'Aanbod Samsung Galaxy S6 Edge blijft achter bij vraag'

Samsung kan waarschijnlijk niet voldoen aan de vraag naar de Galaxy S6 Edge. Het productieproces voor de innovatieve smartphone is nog niet optimaal, waardoor de productie niet zomaar kan worden opgeschroefd.

Samsung Galaxy S6 Edge koopwijzer

Dit meldt persbureau Reuters. Ondertussen houdt Samsung rekening met een recordverkoop van de Galaxy S6. Dit gaat leiden tot goede kwartaalcijfers, denkt Samsung. Zo zou de omzet voor het eerste kwartaal van dit jaar de hoogste zijn in drie kwartalen tijd. Analisten menen dat dit vooral komt omdat Samsung zijn eigen processor voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge gebruikt.

Samsung verwacht dat de Galaxy S6 goed verkocht wordt. Ondertussen kan het niet voldoen aan de vraag naar de S6 Edge. Het is namelijk lastiger om deze smartphone te produceren, vanwege het gebogen scherm. “Sommige providers veranderen hun orders omdat ze meer exemplaren van de S6 Edge willen hebben”, zegt Greg Roh, een analist bij HMC Investment.

“Het lijkt erop dat de vraag naar de S6 Edge het hele jaar groter zal zijn dan het aanbod. Dit betekent dat de verkoopprijs minder snel daalt, wat natuurlijk goed nieuws is voor Samsung.” Analisten denken dat Samsung dit jaar 50 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en S6 Edge gaan verkopen.

Hoewel Samsung voor zijn vlaggenschepen niet een Qualcomm-processor gebruikt, benadrukt de fabrikant dat het nog altijd een partner van de chipfabrikant is. De opmerking van J.K. Shin, de topman van Samsungs smartphone-afdeling is echter dodelijk.

“We hebben het beste nodig om onze producten competitief te maken. Dat is ook de reden dat we voor onze eigen processor hebben gekozen. Maar het zou zomaar kunnen dat we voor de volgende Galaxy-telefoon weer een Qualcomm-processor gebruiken”, aldus Shin.

Samsung werkt ondertussen aan nieuwe draagbare apparaten, zoals een nieuwe versie van zijn Gear-smartwatch. Het is nog onbekend wanneer de Zuid-Koreaanse fabrikant deze producten aankondigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters