Aandeel RIM daalt naar historisch dieptepunt

De beurskoers van het aandeel Research in Motion is naar een historisch dieptepunt gedaald. De Blackerrymaker heeft het moeilijk.

BlackBerry Bold 9900

Het aandeel kwam op de Amerikaanse beurs op 18,66 dollar. Dat is minder dan de 18,92 dollar die het bedrijf per aandeel feitelijk waard is, als je alles wat verkocht kan worden aan gebouwen en patenten, inventaris en geld op de bank enzovoorts bij elkaar optelt.

Als de beurskoers van een bedrijf onder die boekwaarde daalt, is dat een veeg teken dat de beleggers geen vertrouwen meer hebben in zo’n bedrijf. Her en der wordt alweer geroepen dat de twee CEO’s van het bedrijf onmiddellijk moeten aftreden om erger te voorkomen.

Mocht RIM er nog over denken om zichzelf aan de hoogste bieder te verkopen, dan is dat nu ook waarschijnlijk nauwelijks nog een optie. Als de beurswaarde onder de drempel van de boekwaarde is gedaald, lopen investeerders in RIM nu een risico: als het fout gaat, komt die investering niet eens voor honderd procent terug als alles wordt verkocht.

RIM maakt moeilijke tijden door. De tablet PlayBook doet het minder goed dan verwacht en de BlackBerrytelefoons leveren vooral in Amerika voortdurend marktaandeel in aan telefoons die op Android lopen en de iPhone van Apple. In Nederland zijn de BlackBerrytelefoons juist wel enorm populair, voornamelijk door de jeugd die het pingen heeft ontdekt.

Ooit was RIM de enige serieuze smartphonemaker, maar sinds de komst van de eerste iPhone in 2007 is er tamelijk weinig vooruitgang geboekt bij het omarmen van nieuwe ontwikkelingen. Nog steeds lijken de meeste BlackBerry’s op elkaar. Dit lijkt het bedrijf nu in toenemende mate op te breken. Een korte opleving na de lancering van de nieuwe Bold 9900 heeft het tij tot dusver niet doen keren.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Martin -

  @Ronals wat is je leeftijd?

  Voor pingen hoeft het allang niet meer. Bouw kwaliteit is helemaal gaar. Om me heen hoor ik alleen maar mensen klagen van kapotte Blackberrys.
  De nieuwe bold lijkt nog steeds op de vorige zonde van zo'n bedrijf. Als ze het beter hadden gespeeld dan had het een goed bedrijf kunnen wordne.

  Net als BBmessenger toen ze zagen dat zit goed ging lopen hadden ze concept moeten verkiopen aan andere telefoonbedrijven zodat hun standaard gebruik gingen maken van Blackbarry messenger.
  Dit had bedrijven als Whats App geen kans gegeven.

  Jammer maar helaas te laat op de markt ingespeelt en het bedrijf gaat nu kapot.

 2. Ronald -

  Jammar dat de cijfers voor Blackberry tegenvallen, ik denk toch dat de cijfers in Nederland er niet onder lijden! Ik vind de Nieuwste Blackberry Bold 9900 een heel mooie telefoon! Heb hem zelf ook en kan hem iedereen aanbevelen, wat een wereld telefoon! Enige nadeel is de batterij maar dat hebben wel meer smartphones 😛

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters