Aandeel RIM vliegt omlaag na winstwaarschuwing

De aandelenkoers van BlackBerry-maker Research in Motion is afgelopen dagen flink ingezakt nadat het bedrijf een winstwaarschuwing afgaf. Er zouden minder telefoons verkocht zijn dan verwacht, waardoor de winst achterblijft.

RIMDe winst zou volgens het bericht va het bedrijf ongeveer tien procent lager uitvallen dan verwacht, en de aandelenkoersen kelderden evenredig: de prijs van de aandelen ging met $6,16, ofwel 11 procent, omlaag naar $50,43.

Het bedrijf verwachtte in Q2 tussen de 13,5 en 14,5 miljoen-toestellen te verkopen, en zegt nu dat ze aan de onderkant van die verwachting zullen uitkomen. Daarnaast zal de gemiddelde verkoopprijs wat dalen door het succes van de Curve-lijn.

Research in Motion zegt wel dat de verwachtingen voor het hele jaar hetzelfde blijven, omdat het verwacht later weer uit het huidige dipje op te kunnen krabbelen. De toestellen die dat mogelijk gaan maken zouden zomaar aankomende week aangekondigd kunnen worden: dan vindt BlackBerry World plaats.

Bron: CBR online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. smoking -

    ga maar lekker door dalen rim jullie maken zeer lelijke telefoons en niet eens degelijk toetjes die afbreken te kleine schermen dus zeer lelijk. bye bye rim :Y

    1. v-power -

      één ding kun je zeker niet over klagen en dat is hun garantie, nog nooit meegemaakt dat ze zeuren, bijna altijd een nieuw/refurbished toestel terug. De rest kies je voor tijdens je aankoop en is dus ook geen probleem.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters