Aandeel RIM vliegt omlaag na winstwaarschuwing

De aandelenkoers van BlackBerry-maker Research in Motion is afgelopen dagen flink ingezakt nadat het bedrijf een winstwaarschuwing afgaf. Er zouden minder telefoons verkocht zijn dan verwacht, waardoor de winst achterblijft.

RIMDe winst zou volgens het bericht va het bedrijf ongeveer tien procent lager uitvallen dan verwacht, en de aandelenkoersen kelderden evenredig: de prijs van de aandelen ging met $6,16, ofwel 11 procent, omlaag naar $50,43.

Het bedrijf verwachtte in Q2 tussen de 13,5 en 14,5 miljoen-toestellen te verkopen, en zegt nu dat ze aan de onderkant van die verwachting zullen uitkomen. Daarnaast zal de gemiddelde verkoopprijs wat dalen door het succes van de Curve-lijn.

Research in Motion zegt wel dat de verwachtingen voor het hele jaar hetzelfde blijven, omdat het verwacht later weer uit het huidige dipje op te kunnen krabbelen. De toestellen die dat mogelijk gaan maken zouden zomaar aankomende week aangekondigd kunnen worden: dan vindt BlackBerry World plaats.

Bron: CBR online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. smoking -

    ga maar lekker door dalen rim jullie maken zeer lelijke telefoons en niet eens degelijk toetjes die afbreken te kleine schermen dus zeer lelijk. bye bye rim :Y

    1. v-power -

      één ding kun je zeker niet over klagen en dat is hun garantie, nog nooit meegemaakt dat ze zeuren, bijna altijd een nieuw/refurbished toestel terug. De rest kies je voor tijdens je aankoop en is dus ook geen probleem.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters