Aandeel Windows Phone daalt naar onder 1%

Het aandeel van Microsoft’s Windows Phone binnen de smartphone-markt is gedaald naar minder dan 1%. Ook zou het wel eens kunnen zijn dat de nieuwst Lumia, de laatste is.

73% minder toestellen verkocht

Het afgelopen kwartaal is de wereldwijde verkoop van smartphones met 4% toegenomen. Windows Phone heeft echter niet mee kunnen genieten van het succes: zij verkochten in deze periode zo’n 2,4 miljoen toestellen. Dit brengt hun aandeel op ongeveer 0,7 procent. In het eerste kwartaal van 2015 kwamen ‘maar liefst’ 2,5% van alle smartphones van Windows Phone. Er werden toen 8,6 miljoen toestellen verkocht, het aantal verkochte toestellen is dus met een flinke 73% gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Foxconn neemt Windows Phone over

De daling is te wijten aan het feit dat er geen nieuwe Lumia’s zijn bijgekomen. Vorige week werd bekend dat Foxconn een tak van Microsoft ging overkopen voor 350 miljoen dollar. Het betreft de simpele feature phones: telefoons waar nog geen apps op geïnstalleerd konden worden. In een persbericht naar aanleiding van de overname liet het bedrijf tevens weten dat zij zich bezig zouden blijven houden met het ontwikkelen van Windows 10 Mobile en de ondersteuning op oude Lumia toestellen, evenals smartphones van andere merken die op de Windows OS draaien. Van nieuwe Lumia’s werd dus niet gesproken.

Surface Phone met 8GB werkgeheugen

Microsoft laat de productie en verkoop van Windows Phone aan andere telefoonbedrijven over, met name Foxconn. Vooralsnog heeft het bedrijf 95% van de verkoop van alle telefoons die op Windows OS draaien in handen met zijn Lumia-toestellen. Als Microsoft dit jaar niet met nieuwe Lumia toestellen komt, zal hun aandeel echter verder dalen. Het aandeel hoeft overigens niet afhankelijk te zijn van Lumia-toestellen. Er zijn geruchten dat Microsoft in 2017 met een lijn van Surface-telefoons: een smartphone versie van hun populaire Surface-tablet. Deze telefoons worden heel wat krachtiger dan de Lumia’s, er zou namelijk een variant aankomen met een Snapdragon 830 chipset en maar liefst 8GB aan werkgeheugen. Wie weet wat Windows Phone ons gaat brengen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters